Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент не бажає залишатися осторонь від скандалів і готовий висловити здивування

Середа, 18 квітня 2001, 20:30
Народні депутати України "з великим занепокоєнням" сприйняли повідомлення про надання політичного притулку колишньому майору служби держохорони Миколі Мельниченку в США. Про це йдеться у проекті заяви Верховної Ради, яку пропонується затвердити окремою постановою.

Короткий виклад тексту заяви пропонує агентство Інтерфакс-Україна, не повідомляючи при цьому які саме депутати внесли такий проект.

"Такий крок з боку відповідних служб США не вкладається в рамки довірчих, партнерських стосунків, які склалися між нашою державою і Сполученими Штатами протягом існування України як незалежної держави", - йдеться у заяві.

Депутати також зазначають, що дії США дивують ще й тому, що стосовно Мельниченка Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу про здійснення ним державної зради, "злочин, який, як відомо, суворо карається у всіх без виключення країнах (в тому числі, і у США)".

Про рівень депутатів, що вносили цей проект може свідчити наступна частина заяви: "Тим більше, що останнім часом у ЗМІ з'явилася інформація про те, що поліція Швейцарії розслідує обставини появи банківського рахунку на ім'я М.Мельниченка, на який, за їх інформацією, протягом останніх 5-ти місяців перераховано загалом біля $1 млн.". Свою точку зору на те як з'явилася дана інформація УП вже виклала.

Далі депутати демонструють деяку дипломатичність, заявляючи, що без участі майора буде неможливо розглядати питання про достовірність оприлюднених ним матеріалів, ні гарантувати недопущення у майбутньому витоку інформації, яка може складати державну таємницю. "Таким чином, внаслідок таких дій американської міграційної служби фактично буде зірваний процес ведення слідства, далі - судового розгляду даної справи", - зазначається у заяві.

Парламентарі також підкреслюють, що дане рішення було ухвалене в момент слухання у Верховній Раді звіту Кабінету міністрів. "Зрозуміло, що подібні кроки лише ускладнюють дану процедуру, оскільки вони зв'язуються з конкретними учасниками цього процесу, що не може не вплинути на рішення українського парламенту за результатами заслуховування урядового звіту", - йдеться у заяві.

"Враховуючи, що акція американського міграційного відомства відбулася ще і на тлі масових антидемпінгових процесів, які направлені проти експорту української металопродукції до США, потрібно констатувати недоречність і невиправданість такого кроку з боку американської сторони", - заявляють депутати. "Ми виражаємо свій жаль з приводу неадекватних ситуації дій міграційної служби США і сподіваємося на швидке рішення цієї незрозумілої колізії", - йдеться у проекті заяви Верховної Ради.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...