Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Жердицького спіткала доля Лазаренка

Четвер, 19 квітня 2001, 17:24
Українські тюрми втратили ще один шанс прийняти у своїх покоях VIP-персону. Німеччина офіційно відмовила у видачі Жердицького України. Про сумну для відомства Потебенька і радісну для обвинуваченого звістку повідомив у четвер заступник генпрокурора Микола Обиход.

Оскільки Жердицький переслідується в Німеччині за тими ж самими обвинуваченнями, що і в Україні, там прийняли рішення, що самостійно закінчать справу і направлять до суду, пояснив Обиход. За його словами, частина матеріалів про розкрадання грошей остарбайтерів вже направлена до суду, але слідство ще триває.

Це не перший випадок відмови західних країн видавати Україні підозрюваних у скоєнні злочинів. Минулого року, незважаючи на регулярні звернення того ж Обихода, США вирішили судити у себе екс-прем'єра Павла Лазаренка

Проте Генпрокуратура все ж зберігає надію побачити хоч цього народного депутата–екс-керівника "Градобанку" й в українському суді. Якщо Жердицького засудить Німеччина, зберігається можливість тимчасової передачі його Україні для того, щоб він постав перед судом на батьківщині. При цьому Обиход застеріг – людина не може двічі відповідати за один і той самий злочин, і все залежить від того, за якими саме епізодами буде засуджений Жердицький.

Обиход також повідомив, що, окрім Жердицького, у Німеччини є ще кілька обвинувачуваних за цією справою, та й в Україні, окрім Жердицького, також є ще три таких особи. Але є ще люди, заявив заступник генпрокурора, які можуть змінити статус свідків на статус підозрюваних, а потім на статус обвинувачуваних. Загалом на сьогодні у цій справі залучено близько кількох сотен свідків.

На слизьке питання про те, чи може Віктор Пинзеник, який є свідком у цій справі, змінити свій статус, Обиход відповідати не став.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...