Лазаренко фінансує масові акції. Невже "Україну без Кучми"?

Четвер, 19 квітня 2001, 21:10
Лазаренко фінансує деякі масові акції, які відбуваються в Україні. Заступник генерального прокурора Микола Обиход повідомив про це журналістів, які одразу зробили єдиний висновок – колишній український прем'єр фінансує акцію "Україна без Кучми". Однак офіційно Обиход цього не сказав. Кожен тепер трактує його слова як хоче. Ймовірно на це і розраховувалось.

"Слідству вдалося отримати деяке листування, яке відбувається між Павлом Івановичем та його, скажемо так, контрагентами в Україні. Воно уважно проаналізовано і в цьому листуванні є дуже цікаві моменту. Йдеться про те, що Павло Іванович, як і раніше, керує деякими фінансовими питаннями в Україні. А саме, перед ним звітують про витрату коштів на проведення певних акцій", - тихим, але впевненим голосом сказав Обиход.

Заступник Потебенька заявив, що це акції суто "публічного характеру", наприклад, "заходи спрямовані на те, щоб збирати в Києві людей різними видами транспорту, які треба оплачувати".

"Кількість учасників однієї акції планується 1647 чоловік. Загальні витрати: затрати по оренді автобусів – 66 тисяч 700 гривень. Далі вказується затрати на залізничні квитки, проживання в готелях, добові і загальна сума витрат визначається, як 135480 гривень", - процитував уривок з лазаренківського листування Обиход.

Обиход, як людина, яка веде справу Лазаренка-Тимошенко-Агафонова постійно уникав коментарів цього листування. Кілька разів з його вуст прозвучали такі заяви: "Я думаю, що ви самі повинні зробити висновки і поміркувати для чого це робиться". Однак потім все ж конкретизував сам: "Ці акції спрямовані на те, щоб створювати певний ажіотаж навколо справи Павла Івановича Лазаренка і збурювати громадську думку дезінформацією людей, яка за останні півроку дуже часто зустрічається по різних кримінальних справах".

Обиход жодного разу не сказав, що за гроші Лазаренка проводяться акції опозиції, однак натяків на це було багато. Цих натяків вистачило телеканалу Інтер, який надіслав на прес конференцію двох журналістів (напевно боялися, що один не все почує), і все одно ведуча вечірніх "Подробностей" Світлана Леонтьєва сказала, що Генпрокуратура виявила листування, яке засвідчує, що Лазаренко фінансував акції опозиції. І де вона це почула?

Але повернемось до деталей того, що зачитав Обиход. "Перед Павлом Івановичем звітують про деталі проведення певних акцій, перелік складових частин цих акцій, таких як формування колон, їх рух вулицею Грушевського, проведення заходів біля Верховної Ради України, переїзд учасників автобусами до посольства Сполучених Штатів, мітинг біля посольства США, підготовка сценаріїв мітингу і так далі", - підглядаючи у свої папери, говорив заступник генпрокурора.

Далі журналістів зацікавили дати, коли відбувалось це листування, оскільки всі пам'ятають, що акції на захист Лазаренка проводились одразу після виїзду екс-прем'єра до США, а це було два роки тому. "Уявлення стосовно дат подій я поки дати не можу", - обережно відповів Обиход, але в кінці прес-конференції у відповіді на аналогічне запитання, просто сказане іншими словами, прозвучало зовсім інше. Він зазначив, що листування свіже – березень-квітень цього року.

P.S. Можна уявити собі на чому побудує наступну програму "7 днів" президент УТ-1 Вадим Долганов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування