Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Адміністрація Кучми офіційно реагує на матеріал УП

Четвер, 19 квітня 2001, 23:15
Ми в УП аж ніяк не сподівалися, що оприлюднений у середу скромний матеріал "Україна, покайся, грішниця! Головатий розповів Кучмі все, що думає. І закликав піти" отримає відгук – і не просто від розлючених недосконалим літературним стилем читачів, а прямо з Банкової. У четвер була розповсюджена заява управління інформації та зв`язків з громадськістю Адміністрації президента України. Від себе вважаємо за потрібне лише додати, що джерело УП, яке поділилося наведеною в статті інформацію, не було помічене в наданні неправдивих даних. Інформація, викладена в цьому матеріалі, не викликає жодних сумнівів в достовірності.

А реакція Банкової була на матеріал такою:

Заява управління інформації та зв`язків з громадськістю Адміністрації президента України

На сайті Інтернет-видання "Українська правда" з'явилася публікація "Україна, покайся, грішнице! Головатий розповів Кучмі все, що думає та закликав піти".

Звертає на себе увагу те, що у цьому матеріалі, присвяченому зустрічі Президента України з українською делегацієї ПАРЄ, під рубрикою "Без коментаря" подано ніби-то уривок стенограми цієї зустрічі. Однак з проханням про надання відповідної стенограми ніхто з учасників зустрічі та представників ЗМІ до Управління інформації та зв'язків з громадськістю Адміністрації Президента України не звертався. Таким чином, наведений "Українською правдою" уривок є не стенограмою, а розшифровкою диктофонного запису, і, судячи з усього, відредагованого.

Виходить, що один з народних депутатів - учасників зустрічі (його прізвище ми не називаємо виключно з етичних міркувань), користуючись своїм правом проходити до приміщення Адміністрації Президента без відповідного догляду, проніс диктофон і здійснив несанкціонований запис конфіденційної робочої розмови Глави держави з членами української делегації ПАРЄ.

На жаль, в цьому вчинку знову-таки проявляється політика подвійних стандартів. З одного боку, палкі заклики на захист демократії, свободи слова, громадянських прав і свобод, а з іншого, - порушення елементарних етичних норм та дії за брудними методами шпигунства. Проводячи диктофонний запис робочої розмови Президента України, народний депутат, напевне, забув, що навіть слідчий під час допиту попереджає, що розмову буде записано на диктофон. І для цього зовсім не обов'язково мати вищу юридичну освіту. Достатньо дотримання елементарних норм людської поведінки.

Цей випадок дає можливість ще раз відчути відстань між проголошеними гаслами та реальними брудними справами і ще раз зробити висновок: хто є хто насправді.


Читайте також сам матеріал УП:

"Україна, покайся, грішниця! Головатий розповів Кучмі все, що думає. І закликав піти"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування