У спікерському кріслі – Віктор Медведчук

П'ятниця, 20 квітня 2001, 10:51
Плани депутатів з тимчасового усунення від головування на сесії спікера Івана Плюща, який самозавзято захищав у четвер Ющенка, зірвав… сам Плющ. "Іван Степанович захворів і зараз знаходиться у лікарні", - повідомив, відкриваючи пленарне засідання, перший заступник голови парламенту Віктор Медведчук.

Що саме трапилось зі спікером, Медведчук не повідомив. Лише висловив сподівання, що до наступного тижня він повернеться на роботу. Цей вівторок, 17 квітня, став першим робочим днем Плюща після півторамісячного перебування у лікарня із загостренням радикуліту.

Медведчук відкинув звинувачення депутата Валерія Асадчева, що спікера кудись спеціально заховали чи фізично усунули, і заявив, що у нього є доручення від Плюща на ведення сесії. Медведчук також пообіцяв найближчим часом, після оформлення секретаріатом Верховної Ради, надати офіційну інформацію про стан здоров'я спікера.

Напередодні, після невдалої спроби протягнути голосування про відставку уряду, комуністи разом з "олігархічними" фракціями почали збирати підписи про тимчасове відсторонення Плюща від ведення сесії.

Напередодні увечері регламентний комітет парламенту запропонував, щоб Верховна Рада в п'ятницю, 20 квітня, визначила датою голосування про відповідальність уряду вівторок, 24 квітня. Однак вранці регламентний комітет передумав. Тепер Верховна Рада повинна у вівторок визначитися з днем, коли саме Ющенко може бути відправлений у відставку.

Якщо ж у вівторок депутати вирішать в цей же день голосувати про відповідальність Кабміну, то це можна буде зробити, заявив керівник комітету по регламенту Віктор Омеліч. При цьому прем'єру не обов'язково бути присутнім при своєму ймовірному звільненні – Верховна Рада може заслухати просто "доповідь від уряду".

Читайте також:

Звільнення запланували на вівторок
Ющенка запропоновано відправити у відставку 24 квітня. Вже завтра, в п'ятницю, Верховній Раді запропонують за спецпроцедурою ad-hoc зарезервувати цю дату для голосування про відповідальність уряду. А в четвер удень парламентом пішла "качка" про те, що Ющенко вже подав у відставку.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News