Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Праві виступають єдиною силою проти комуно-олігархів

П'ятниця, 20 квітня 2001, 15:23
Фракція СДПУ(о) ініціювала парламентські "сепаратні переговори" про зміну керівництва Верховної Ради і уряду. Таку таємну інформацію журналістам розповів лідер Українського народного Руху Юрій Костенко.

За його даними, такі переговори ведуться вже кілька місяців. На переговорах обговорюється "досить широкий спектр посад", не тільки з керівництва Верховної Ради, але і міністерські портфелі в Кабінеті міністрів.

Витік інформації стався від тих депутатів з різних фракцій, яким обіцяють місця у Кабінеті міністрів.

"Невже ви думаєте, що 290 голосів можна було зібрати просто так? Це відбувається шляхом тривалих, складних сепаратних переговорів", говорить Костенко про результат голосування щодо уряду.

 
 
Лідер УНР підкреслив, що голосування в парламенті продемонструвало фактичну зміну політичного курсу. На його думку, рішення про визнання роботи Кабінету міністрів незадовільною "перекреслило волевиявлення народу".

При цьому у відповідь на питання кореспондента УП він не виключив, що керівництво парламентом може бути віддано комуністам, і нагадав, що в подібних чутках вже згадувалися прізвища таких представників КПУ, як Георгій Крючков і Станіслав Гуренко.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи може Плющ піти у відставку з власної ініціативи після фактичного об'єднання комуністів і олігархів, Костенко сказав, що не може відповідати за нього, але думає, що "Плющ не буде бруднити свої чисті у політиці руки об цю нову конфігурацію".

На сьогодні, на думку правих, баланс зберігається тільки в рамках конфігурації Ющенко-Плющ–неліва більшість. Збереження такої конфігурації однаково залежить як від них, так і від президента.

Лідери обох Рухів, партії "Реформи та порядок" і Конгресу українських націоналістів вважають, що комуно-олігархічний альянс, що склався для відставки уряду Ющенка загрожує незалежності України.

Ці партії продовжують відстоювати Ющенка і проведуть для цього низку акцій. Наприклад, вони мають намір пікетувати офіси партій, які "вступили до альянсу з комуно-олігархами". Удовенко нагадав, що офіс комуністів вже захоплювала організація "Самостійна Україна". На 24-26 квітня намічені широкомасштабні акції на підтримку уряду Ющенка.

Та ж фракція Українського Народного Руху заявляє про намір докласти всі зусилля, щоб зберегти і неліву більшість, і уряд Віктора Ющенка, який може забезпечити подальше забезпечення курсу реформ і виконання програми президента Леоніда Кучми.

"Якщо відставка уряду відбудеться, то на ринкових перетвореннях в Україні можна буде поставити хрест. Якщо цього не станеться, то фракція УНР не увійде до лівоцентристської більшості і перейде до опозиції", - говорить Костенко.

Костенко заявив, що якщо комуно-олігархічна більшість буде сформована, це буде означати, що президент відмовляється від реалізації програми реформ, з якою він переміг на виборах, за яку його обрали на другий термін". "А це, в свою чергу, означає, що він не виконує свої обіцянки", - відзначив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування