Кучма відмовив Ющенку у підтримці

П'ятниця, 20 квітня 2001, 16:45
В Харкові журналісти нарешті викликали Кучму на розмову про урядову кризу. Однак конкретних слів на підтримку прем'єра президент так і не сказав. Як передає кореспондент "1+1", президент дав зрозуміти, що Ющенко доведеться виходити з ситуації самостійно.

"Я багато вже висловлювався з цього приводу, і мою точку зору ви вже знаєте. Говорити багато не хочу, оскільки це можуть витлумачити як підтримку тієї або іншої сторони", передають "Українські новини".

"Я не хочу давити ні на одну з сторін", додав він.

Кучма закликав протиборствуючі сили до діалогу. "Без діалогу життя в Україні не можливе", говорить Кучма. Разом з тим президент заявив, що "приголомшений величезною кількістю голосів" за визнання роботи уряду незадовільною. "Диму без вогня не буває", упевнений Кучма.

Однак президент не став відповідати на запитання про те, кого він буде пропонувати на пост прем'єра у разі відставки Ющенка, тому що "ніколи не забігає наперед".

Івану Плющу повезло більше. Кучма висловився категорично проти його відставки "і як президент, і як людина". Кучма знає, наскільки важко вести сесію і закликав всіх присутніх поставити себе на місце голови парламенту.

Президент переконаний, що "іншої такої людини" на посаду спікера не знайти. "Сьогодні вистачає проблем, нам не вистачає проблем? А іншої такої людини в парламенті ми не знайдемо", говорить Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування