Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенку капут

П'ятниця, 20 квітня 2001, 17:09
Найбільша фракція більшості "Трудова Україна" запевняє, що непохитна у своєму рішенні відправити уряд у відставку – і на них не вплине навіть Кучма. "Ми пропрезидентська фракція, але, я боюся, президент вже не може втручатися", - заявив лідер партії Сергій Тігіпко. Водночас він запросив Ющенка до нового уряду.

"Ми пропрезидентська фракція, і ми будемо підтримувати президента, будемо прислухатися до президента. Але я вважаю, що ми вже сьогодні надзвичайно багато часу вже тратили, ось сьогодні вже день пройшов, і ніякої реакції до нашої фракції, до нашої партії не було. Завтра вихідні. У понеділок Верховна Рада не працює. У вівторок – погоджувальна рада і голосування. Якщо з нами не хотять розмовляти, то відповідною буде реакція фракції. Нас ніхто не запрошував на зустріч, з нами ніхто не працював в цей час. Останній особливо. Ми в четвер збиралися у фракції і вже обговорювали це питання, проголосували – і зараз, я боюся, що президент не може вже втручатися в ці рішення", - заявив Тігіпко. В п'ятницю в приміщенні Верховної Ради "трудівники" підписали договір про співпрацю з Спілкою в'язнів-жертв нацизму, вручили їм торт та розповіли, що Ющенко вже свій шанс втратив.

Водночас відповідей на провокаційні питання про амбіційні плани в новому уряді "трудівники" уникають. "Говорити про нового прем'єра ще рано", - запевняє Тігіпко. Водночас він назвав, де шукатиме нових партнерів – "правоцентристська більшість". До її формування Тігіпко готовий залучити навіть чотири пропрем'єрські фракції. Але з такою пропозицією він вийде тільки тоді, коли пристрасті "охолонуть".

Кадрові претензії "Трудової України" Тігіпко сформулювати так і не зміг (чи не захотів). Він традиційно заявив про необхідність залучити професіоналів, які б посилили склад уряду і в той же час задовольняли всі фракції більшості.

На питання УП, які саме міністерства не виправдали надії "трудівників", Тігіпко порадив звертатися до Ющенка, щоб "прем'єр давав оцінку роботі міністрів". Проте, на прес-конференції стало відомо, що деякий час назад, "на якомусь етапі" активісти "Трудової України" в приватних розмірковуваннях сходилися на думці, що, зберігши Ющенка головою уряду, першим віце-прем'єром міг би стати сам Тігіпко, а міністром фінансів – Інна Богословська. Пікантність тієї історії додає факт щирої дружби між Тігіпком і нинішнім шефом міністерства фінансів Ігорем Мітюковим. Проте, за запевненнями лідера "трудівників", цей варіант вже давно неактуальний.

Водночас Тігіпко запевнив, що "з комуністами не було серйозних переговорів". "Це тимчасова співпраця, і тут нічого страшного немає", - розповів Тігіпко про нинішню антиющенківську коаліцію.

Проте Тігіпко – напевно, пам'ятаючі часті спільні перельоти з Ющенком рейсом Київ-Вашингтон за часів урядів Пустовойтенка і Лазаренка – великодушно погодився, що такий фахівець-економіст не має залишатися безробітним. "Якщо у Віктора Андрійовича буде бажання, і він про це скаже, то хто б не очолював уряд, він буде радий його бачити".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...