Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук ініціює операцію "антитерор"

П'ятниця, 20 квітня 2001, 18:48
Махровий бандитизм процвітає в парламенті. Депутати на чолі з Наталією Вітренко залякані до такої міри, що керівництво парламенту вимушено звернутися до СБУ, Генпрокуратури та міністерства внутрішніх справ.

Як передає агентство Інтерфакс-Україна з посиланням на джерела в парламенті, до Радченка, Потебенька і Смирнова в п'ятницю звернувся перший віце-спікер Віктор Медведчук. Він просить "вжити всіх необхідних заходів для забезпечення конституційних прав народних депутатів України", захистивши їх від "спроб тиску і залякування".

Про такі злочинні наміри Медведчук дізнався від Наталії Вітренко, яка в п'ятницю – не ховаючись з першим віце-спікером кулуарами, а прямо на пленарному засіданні – заявила, що "деякі політичні сили здійснюють тиск і залякування народних депутатів України за результатами голосування 19 квітня щодо звіту Кабінету міністрів України".

Пристрасті почали розгоратися за чотири неповних дні до вірогідної відставки Ющенка – зі слів Вітренко, представники Українського Народного Руху і Народного Руху України на прес-конференції 20 квітня заявляли про те, що "перейдуть не тільки до парламентських методів боротьби, але і до непарламентських, причому з планом вчинення тиску на кожного депутата, що не підтримав Ющенка". При цьому лідер прогресивних соціалістів не уточнила істотну деталь – праві депутати мали намір не бандеролі з вибухівкою розсилати, а мітингувати під стінами Верховної Ради, про що і заявили рухівці.

Вітренко, відчуваючи запах крові, після попередження сесійного залу про навислу загрозу, звернулася до Медведчуку з проханням направити її виступ як депутатський запит до Генпрокуратури. Від відомства Потебенька потрібно тільки "зробити всі необхідні кроки для захисту всіх народних депутатів України від різного роду бандитизму, який під будь-яким прапором, який би вони ні вивішували, планується в Україні з метою вчинити тиск на депутатів змінити наше рішення по відношенню до уряду Ющенка".

Як повідомив Медведчук на засіданні, ще вранці до нього "зверталися декілька народних депутатів з приводу пікетування і погроз окремих політичних сил на адресу окремих народних депутатів за результатами голосування щодо звіту Кабінету міністрів". Тому захищати депутатів буде не тільки прокуратура, а й спецслужба і силовики.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...