Ющенко за день до Ватерлоо

Понеділок, 23 квітня 2001, 11:16
"Чорну мітку" залишив своїм кривдникам Ющенко в понеділок вранці, ще перед широко анонсованою прес-конференцією. Згодом у народних депутатів, які проголосують за відставку уряду, буде "шалене бажання" бути непричетними до такого рішення, заявив прем'єр, відкриваючи засідання Кабінету міністрів. У залі для нарад були присутні більшість його членів, при цьому Ющенко зазначив, що хотів би проаналізувати те, що відбувається у вузькому колі членів уряду.

На думку Віктора Ющенка, у тих депутатів, хто проголосує за відставку Кабінету міністрів, "через багато місяців буде ще величезне бажання бути не в списках тих, хто голосував за відставку цього уряду". І, вважає прем'єр, "ревізії і хорошого аналітичного аналізу" буде зазнавати нинішня ситуація навколо уряду – "хто поступився в ці дні (принципами ), хто підписав, хто проголосував...".

При цьому Ющенку зажадав від членів уряди, що є членами політичних партій, визначитися зі своєю позицією щодо Кабінету міністрів. "Я хотів би почути тих людей, які представляють ті або інші партії, їх слово: кого вони і який тип політики представляють, а також наскільки вони затишно знаходяться в уряді", - сказав прем'єр на засіданні Кабінету міністрів.

Потрібна така визначеність Ющенку, щоб реалізувати ту концепцію, яка "називається урядовою програмою, де мусить бути чіткий вододіл навіть на особистістному рівні". Прем'єр додав, що йдеться про те, чи "сповідуються членами уряду ті цінності, з якими вони 16 місяців назад уперше зійшлися в цьому приміщенні", або вони не розділяються деким.

За даними агентства Інтерфакс-Україна, з 19 нинішніх членів уряду членами партій є міністр освіти і науки Василь Кремінь (СДПУ(о), віце-прем'єр Микола Жулинський (Ліберальна партія України), міністр екології і природних ресурсів Іван Заєць (Український Народний Рух), міністр аграрної політики Іван Киріленко ("Батькивщина"). Всі вони були присутні на засіданні Кабінету міністрів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування