Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутати дуже поспішають звалити Ющенка

Понеділок, 23 квітня 2001, 13:40
Питання про відповідальність уряду розглядатиметься Верховною Радою у вівторок, 24 квітня. Депутатів навіть не засмутило те, що Ющенко на цьому звіті присутнім не буде. Як передає кореспондент УП, антиющенківські фракції вирішили, що можуть заслухати аргументи будь-якого представника уряду, а не тільки Ющенка.

"Згідно з регламентом і сьогоднішнім обговоренням прийнято рішення про те, що йдеться не про відповідальність прем'єр-міністра і не про відставку прем'єра, а про відповідальність Кабінету міністрів. Кабінет міністрів може представляти не тільки прем'єр, але й уповноважена Кабінетом міністрів особа", - повідомив журналістів віце-спікер Віктор Медведчук. В той же час, за його словами, питання про недовіру уряду буде розглядатись навіть за відсутності у сесійній залі представника Кабміну.

У свою чергу інші депутати, які виступають за Ющенка, твердять, що прем'єр зможе оскаржити рішення ВР у Конституційному Суді у разі, якщо питання про недовіру уряду буде розглянуто без його присутності.

Питання щодо того голосувати чи ні вже у вівторок буде вирішуватись окремо. Тобто спочатку депутати винесуть на голосування постанову про можливість прийняття рішення не в четвер, а у вівторок, а потім, якщо така пропозиція пройде, голосуватимуть питання недовіри уряду.

За словами Віктора Медведчука, головувати на сесії у вівторок буде Іван Плющ.

Все це відбувалося на тлі того, що Ющенко звернувся до спікера ВР Івана Плюща з проханням перенести голосування про недовіру уряду "на більш пізній термін", оскільки він не зможе бути особисто присутнім у сесійній залі.

Сам прем'єр на чолі урядової делегації відлітає у вівторок вранці до Греції, де він якраз і пробуде включно до четверга, 26 квітня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...