Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Президент змінив позицію

Понеділок, 23 квітня 2001, 13:48
Президент Кучма все ж таки заступився за Ющенка. "Відставка уряду не на користь сьогодні Україні", заявив президент, який зараз знаходиться з офіційним візитом у Вільнюсі. "Для будь-якої країни, в тому числі України, стабільність в економіці і політиці, в тому числі стабільність влади - неодмінна умова її розвитку".

Кучма висловив готовність брати участь "в процесі досягнення компромісу" між парламентом і урядом. "Сьогодні ситуація залежить від того, який діалог буде вести уряд, в тому числі Ющенко", - передає слова гаранта агентство Інтерфакс-Україна.

Кучма дав зрозуміти, що знає про зміст кулуарних процесів навколо уряду. "Думаю, що завтра не буде голосування, думаю, що воно буде у четвер. Мені так здається", - повідомив він.

Більш того Кучма заявив, що не розуміє, навіщо потрібна поспішність при голосуванні з питання про відповідальність уряду 24 квітня.

"Неможливо собі представити таку ситуацію в якій-небудь країні, коли таке питання розглядається у відсутності перших осіб держави", - говорить Кучма. Нагадаємо, що 24 квітня Кучма все ще буде знаходитися у Литві, а Ющенко якраз від'їжджає до Греції.

Нещодавно Кучма старанно уникав артикуляції власної позиції щодо можливої відставки уряду Ющенка. Як би журналісти його не "катували", він демонстративно дистанціювався та заявляв, що не хоче чинити тиск на ту чи іншу сторону конфлікту. Правда, в одному і тому ж інтерв'ю він не соромився чинити тиск на депутатів у питанні про відставку Плюща, коли різко і категорично став захищати його як єдино-можливу кандидатуру на посаді спікера.

Про попередні заяви Кучми читайте

Кучма відмовив у підтримці Ющенку

Кучма порадив Ющенку поділитися лопатами

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування