Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долганову хочуть заткнути рота всі міністри одразу

Понеділок, 23 квітня 2001, 17:57
Президент Національної телекомпанії України Вадим Долганов вважає, що дії прем'єр-міністра Віктора Ющенка, спрямовані проти НТКУ і нього особисто пояснюються "бажанням заткнути рота журналістам, поставити хрест на свободі слова в Україні".

Колишній прес-секретар НДП, рупор Адміністрації президента говорить про це у спеціальній заяві, поширеній після того, як прес-секретар українського прем'єра Наталія Зарудна повідомила, що всі(!) члени Кабінету міністрів збираються підписати звернення до президента з проханням переглянути "недоторканість" посади президента Національної телекомпанії України, на якій зараз знаходиться Вадим Долганов.

Емоційний прес-секретар заявила, що Долганов "вже не захищає президента". Вона зазначила, що зараз рейтинг Національної телекомпанії найнижчий за весь період незалежності України, "тобто, це працює проти президента, і президент це добре знає". "А ті, хто є справжніми замовниками пана Долганова, я думаю, всі ми знаємо", - додала Зарудна, яка останнім часом демонструє більшу готовність "показати, де раки зимують" всім ворогам прем'єра, ніж сам Ющенко.

Зарудна сказала те, про що писала УП десятки разів: всі інформаційні матеріали про діяльність уряду і особисто прем'єра Віктора Ющенка, які вийшли останніми місяцями на УТ-1, "повністю підпадають "під один з основних постулатів геббельсовської пропаганди". Великий міністр нацистської Німеччини стверджував: "чим жахливіше брехня, тим швидше її почують, чим частіше її повторюєте, тим більше людей в це повірять".

Останній ефір долгановскої програми "Зона правди", в якій майже в повному обсязі була показана і переказана програма "Однако" першого російського телеканалу показав, що методи Геббельса "інтелігентські штучки", в порівнянні з "журналістською" роботою бородатого типа в коричневому костюмчику від фабрики "Більшовичка".

Але сам Долганов вважає себе взірцем демократії і свободи слова. За його словами, "не маючи аргументів, які можна протиставити правді про діяльність нинішнього уряду, Ющенко намагається використати службове становище, щоб примусити членів Кабінету міністрів, що висить на волоску, до заяв і звернень на його підтримку".

Якщо правдою про діяльність прем'єра є, сказана з єхидною усмішкою, інформація про те, що Ющенко проспав важливу зустріч, то, безсумнівно, Долганов журналіст №1 в Україні. Дійсно треба мати чималу сміливість, щоб говорити таку правду, тим більше, в умовах постійного придушення свободи слова з боку монстра Ющенка. За словами Долганова, вже перші критичні репортажі і коментарі на адресу нинішнього уряду, що вийшли на каналах Національної телекомпанії викликали "неадекватно жорстку" оцінку прем'єра.

Вадим Долганов заявляє, що рейтинг НТКУ, незважаючи на слова Зарудної, росте, а не падає. З цим без сумніву погодиться Мар'я Іванівна Поросенкіна, мешканка селища Хрюкіно, в якому веде мовлення один телевізійний канал - УТ-1. Як говорив сучасний класик, у мого єдиного вікна найбільший в моїй кімнаті рейтинг - я постійного на нього дивлюся.

Але повернемося до нашого вікна. Президент НТКУ зазначає в заяві, що у нього немає "замовників" крім "честі і совісті журналіста і керівника державного телебачення країни". Ну, це вже особиста трагедія нещасної людини…

Читайте історію конфлікту:

Прем'єр хоче звільнення Долганова

Інтерв'ю Долганова "Українській правді". Ексклюзивні одкровення

Текст листа на захист Долганова. Президенту НТКУ так і не вдалося зібрати необхідну кількість підписів співробітників телекомпанії. Унікальні мовні обороти і ексклюзивний політ журналістської думки

Скандал навколо листа журналістів на захист Долганова. Тим, хто відмовляється підписати, погрожують звільненням

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...