"За те, що зробив Плющ, треба просто вбивати"

Вівторок, 24 квітня 2001, 12:32
У страсний вівторок в стінах парламенту ще перед розглядом питання про відповідальність Кабінету міністрів спалахнув скандал.

У ході "традиційної розминки" депутат Чародєєв з "Яблука" взяв на себе роль Жириновського і став обзиватися і грубіянити. Почав він з того, що питання про недовіру Ющенку повинне бути розглянуте саме у вівторок, 24 квітня. У цей час якраз під парламентом проходив мітинг в захист прем'єра, і Чародєєв почав характеризувати акції на підтримку уряду: "Ідіотів на площах Західної України назбирали багато. Не треба ламати долю молодих людей, дайте їм гроші за три дні і відпустіть". Мимохідь український герб він назвав "язичеським знаком".

Обурюючись позицією спікера Плюща в день, коли парламент оцінював роботу уряду, Чародєєв дозволив сказати собі наступне: "За те, що зробив Плющ, треба просто вбивати". "Краще б Плющ ввів коня або свиню і зробив сенатором", - пригадав Чародєєв Древній Рим. "Але те, що він зробив, це колективне опускання", - почав він висловлюватися на більш зрозумілий сучасний лад.

Пристрасті розгорілися не на жарт, депутати від обох Рухов блокували трибуну з вимогою, щоб Чародєєв покинув зал засідань. Праві розцінили виступ цього депутата, не тільки як образу, але і як замах на самого Плюща. Як передає кореспондент УП, Медведчук поводився дуже жорстко. Неподалеку від трибуни за тим, що відбувається, уважно стежили Суркіс, Волков і Бродський, керівник "Яблука".

Після пристрасних виступів правих 345 голосами "за" Верховна Рада заборонила Чародєєву 5 днів бути присутнім на сесії парламенту. Депутат вилетів із залу кулею, і сміливому фотокореспонденту, який наважився відобразити його в цей момент, пообіцяв "шию намилити".

Після рішення ізолювати Верховну Раду від Чародєєва на п'ять днів представник "Яблука" Віктор Суслов повідомив про його виключення з фракції.

Від нервового перенапруження депутати правих фракцій вийшли в кулуари перекурити. У журналістських колах тут же народилася версія, що скандальний виступ Чародєєва був спланованою провокацією, щоб проющенківські фракції могли випустити пару перед розглядом питання щодо звільнення прем'єра.

Інтернет-сторінка члена Комітету з іноземних справ Чародєєва Олександра Васильовича

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News