В разі чого, Ющенко буде балотуватися до парламенту, а не в президенти

Вівторок, 24 квітня 2001, 14:27
Журналісти спитали Ющенка, який зараз знаходиться з візитом у Греції, про те, чи має намір він балотуватися в президенти. "Зараз це не актуально. Зараз найактуальніше - парламентські вибори", - говорить Ющенко.

Прем'єр висловлюється за створення такої політичної сили, яка на майбутніх парламентських виборах в 2002 буде проводити і відстоювати політику реформ. "Я не виключаю, що і мене будуть залучати до цього. І вважаю це дуже важливим".

Ющенко знову підтвердив, що "не робитиме трагедії" із своєї можливої відставки."Я переконаний, що Україна свій вибір зробила, і політична ситуація, яка є сьогодні в країні, призведе до того, що вона стане сильнішою", - сказав він. На думку Ющенка, ця ситуація продемонструє як через демократичні методи можливо урегулювання самих складних політичних конфліктів.

Він переконаний, що більшість політичних сил, представлених сьогодні в українському парламенті, розділяє позицію, згідно з якою "з нинішньої політичної кризи можна вийти без застосування сили, виключно керуючись демократичними методами, шляхом політичного діалогу".

Події, які відбуваються протягом кількох останніх тижнів навколо парламенту і уряду, є "відображенням цього складного процесу", говорить прем'єр. "Я - оптиміст, і бачу в цьому процесі чергову демонстрацію того, що Україна вибирає демократичний шлях розвитку".

УП, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...