Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Прем'єру боляче

Вівторок, 24 квітня 2001, 17:45
За трьома морями від батьківщини в Афінах сам Ющенко, герой надбурхливих подій в парламенті, назвав їх вже знайомими словами – "спробою змінити вибір України, курс реформ президента країни Леоніда Кучми".

"Ми є свідками того, як нам намагаються нав'язати іншу систему цінностей, і я переконаний, що йде спроба заміни курсу реформ президента, української влади, уряду на щось інше, що ще конкретно не визначено і публічно не представлено", - вважає Ющенко.

"Безумовно, йдеться не тільки про економічну або соціальну стабільність. Передусім, йдеться про політичну стабільність в державі і збереженні того демократичного розвитку, який обрала Україна".

"Мені шкода і боляче, що деякі політики заради задоволення власних амбіцій готові штовхнути країну в хаос, складне і важкопрогнозоване політичне протистояння з ще більш складними наслідками".

"Під загрозою", вважає Ющенко, "динаміка, яка була досягнута в економіці і соціальному житті" України, нинішні події в Верховній Раді "перекреслюють роботу за останні 16 місяців".

А займається цим "неприродний союз лівих сил з так званими олігархічними фракціями". "Ради якої мети вони об'єдналися? Яка така загроза нависла над Україною, яка вимагає невідкладних дій і таку бурхливу реакцію?" - висловив Ющенко "здивування і тривогу" через появу нової антиющенківської більшості.

Ще один факт, який примусив Ющенко здивуватися – ідея розглянути питання відповідальності Кабміну за відсутності глави держави і глави уряду, коли засідання Верховної Ради веде перший віце-спікер.

"Вони поспішають, бо відчувають, що їх справа неправедна, бо боятися, що їх можуть зупинити люди, які їх обрали", - підкреслив прем'єр. У зв'язку з цим він переконаний, що "справи цього союзу безперспективні, а їх реалізація малоймовірна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування