Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Хто стоїть за рішенням парламенту?

Вівторок, 24 квітня 2001, 17:47
Президент телефонував у перерві Медведчуку і саме за його наполяганням було прийнято таке рішення, стверджує депутат від фракції "Яблуко" Віктор Суслов.

"Президент до сих пір не втручався у суть процесу, і давав законодавчій владі діяти так, як вона вважає за потрібне. Зміна позиції президента, на мою думку, пов'язана з сильним зовнішнім тиском. Таке втручання президента свідчить про бажання підтримати уряд, і не допустити відставки. Можливо все закінчиться обіцянкою Заходу припинити кампанію проти Кучми в обмін на збереження Ющенка", - заявив Суслов у відповідь на питання журналіста УП.


 
 
Дмитро Табачник в інтерв'ю УП не спростував і не підтвердив факт такої телефонної розмови. Але в той же час відкинув можливість того, що на сьогоднішнє рішення мав вплив президент. За його словами, "це лише процедурне питання". "Обговорення все одно забрало б більше часу, і сьогоднішнього засідання не вистачило б", - вважає він.



 
 
Олександр Волков заявляє, що у четвер його фракція не змінить свою позицію. Відповідаючи на питання, чи може змінитися ситуація залежно від волі президента, він сказав: "Президент, безумовно, може вплинути на ухвалення будь-якого рішення - бо він глава держави, гарант Конституції… Але я думаю, що на позицію нашої фракції це не вплине".


 
 
Тарас Чорновіл також не виключає, що рішення антиющенківських фракцій залежить від позиції президента. "Кучма сьогодні ще не визначився – чи готовий він воювати відкрито з Ющенком і фактично всім народом. Його нечітка позиція, напевно, для багатьох депутатів вилилась в певний стан паніки", - сказав Чорновіл УП.

Однак сьогоднішня перемога не додала оптимізму Віктору Пинзенику. Він сказав, що "не може прогнозувати розклад сил на четвер". Пинзеник лише наполягає на законному розгляді питання про відставку. "Безсумнівно, депутати можуть розглядати це питання, але Ющенко повинен мати можливість захищатися", вважає він.



 
 
Олександр Турчинов переконаний, що сьогоднішнє рішення – це "перемога демократичних сил, які продемонстрували жорстку позицію і змусили рахуватись з ними".

В інтерв'ю УП він сказав: "Ми не допустили, щоб питання розглядалось за відсутності Ющенка. Я думаю, що після візиту за кордон, і впливу на Кучму демократичної громадськості президент також почав коливатись, а коли він починає коливатись, депутати також перестають діяти рішуче. І все ж я переконаний, що за всіма подіями навколо уряду стоїть сам Кучма.

Безумовно, це гра, і буде зроблено чергову спробу тиску на Ющенка, з тим, щоб змусити його все ж здати свій уряд власноруч. Тобто, ввести туди тих людей, які з Ющенком взагалі рахуватись не будуть. Однак, я переконаний, що він зможе витримати черговий удар, а ми у четвер йому допоможемо. Я переконаний, що ті акції, які ми запланували на 26 квітня допоможуть парламенту рухатись в правильному напрямку, а цей напрямок – імпічмент президента".

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування