Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мирослава Гонгадзе поїхала до США

Вівторок, 24 квітня 2001, 20:07
Мирослава Гонгадзе у понеділок виїхала з Польщі до США. Про це на прес-конференції в Страсбурзі повідомив президент "Репортерів без кордонів" Робер Менар.

Мирослава і мама Георгія Леся були запрошені на засідання ПАРЄ до Страсбурга за запрошенням цієї організації. Мама відмовилася від поїздки, оскільки не була упевнена в тому, що українські власті дозволять їй повернутися до України.

Однак на прес-конференції було продемонстровано відеозапис інтерв'ю з Лесею Гонгадзе. Вона повідомляє, що у неї вже відкрита віза і куплений квиток, однак вона їхати не може, оскільки не упевнена в тому, що повернеться.

Пані Леся пояснює, що вона "заважає прокуратурі", і вважає, що правоохоронні органи можуть заборонити їй повернутися до України, мотивуючи це відсутністю українського громадянства, оскільки вона є біженкою і в неї як і раніше грузинський паспорт.

Мама Георгія не сподівається на успішне завершення розслідування в Україні "справи Гонгадзе", тим більше після того, як Верховна Рада визнала роботу уряду за минулий рік незадовільною. "Важко сказати, що буде з нами, додала вона, тому що наволоч рветься до влади, і порядних людей дискредитує", - говорить мама.

"Репортери" запропонували створити міжнародну комісію з розслідування справи Гонгадзе. Це питання буде розглянуто на сесії ПАРЄ у четвер.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...