Леся Гонгадзе отримала шанс знати правду

Вівторок, 24 квітня 2001, 20:09
Генпрокуратура вирішила призначити нову експертизу таращанського тіла для визначення причини та часу смерті. Про це Лесі Гонгадзе повідомив слідчий Василенко. Експертиза має початися вже завтра, і у середу ж мама Георгія може взяти участь у упізнанні тіла.

Як сказав УП адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур, у вівторок до Києва приїхали американські спеціалісти. "Це фахівці головного бюро судово-медичної експертизи ФБР і міністерства оборони США". Як повідомили УП в посольстві США, до Києва прибули ДНК-експерт лабораторії ФБР та судовий патолог з Інституту патології Збройних сил США. Група планує перебувати у Києві до 29 квітня.

Відразу ж після приїзду ввечері їх запросили до Генеральної прокуратури, на зустрічі також були представники українського МЗС. Потерпіла сторона приїхала вже після її закінчення, і матері Георгія та її адвокату повідомили про рішення провести експертизу "зі встановлення причини і часу настання смерті". Щодо дослідження ДНК, то, сказав Андрій Федур, тут поки що українська і американська сторони "ще мають певні технічні розбіжності".

Американські фахівці працюватимуть у Києві, і це не матиме особливого впливу на ефективність операції. "Перевозити тіло немає потреби, куди більшу роль грають ті люди, які проводитимуть розслідування".

Андрій Федур каже, що він та Леся Гонгадзе як потерпіла сторона братимуть участь у експертизі: "Це буде за нашої участі. Я знаю цю тему, і ми її відпрацюємо ретельно". Раніше Андрій Федур був слідчим з особливо важливих справ у Луганській обласній прокуратурі, тому він вважає себе здатним прослідкувати за правдивістю і прозорістю нового дослідження.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування