Генсек Ради Європи хоче залишити Україну в "європейській родині"

Середа, 25 квітня 2001, 16:22
Вальтер Швіммер пояснює це тим, що "організація матиме кращу можливість сприяти демократичному розвиткові України, якщо вона залишатиметься членом Ради Європи". При цьому він підтвердив існування всіх проблем з правами людини, через які моніторинговий комітет рекомендував виключити України.

Делегації 43 країн Європи голосуватимуть у четвер на засіданні Парламентської асамелеї Ради Європи стосовно пропозиції

Українська служба Бі-Бі-Сі

Член української делегації Роман Зварич повідомив у Страсбурзі, що представниками України внесено 21 поправку до тексту резолюції і рекомендацій, в яких міститься коректива, що "відображають реальну ситуацію в Україні".

А голова делегації Борис Олійник заявив, що політична група об'єднаних лівих Асамблеї одноголосно ухвалила рішення про підтримку України. Члени цієї групи, з його слів, "проведуть відповідну роботу" в національних делегаціях.

Олійник також сказав, що голова моніторингового комітету ПАРЄ вніс пропозицію не застосовувати санкції відносно України, а продовжити процедуру моніторинга виконання зобов'язань перед Радою Європи.

Олійник зазначив, що ряд членів Асамблеї пропонують пов'язати прийняття рішення по Україні з підсумками розгляду в Верховній Раді питання про відповідальність Кабінету міністрів. У зв'язку з цим він підкреслив, що відставка або формування уряду є виключно внутрішньою справою України.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News