Кучма "давить" на депутатів

Середа, 25 квітня 2001, 17:56
У адміністрації президента проходить зустріч президента з лідерами фракцій колишньої більшості. Принаймні, велика група журналістів, яка чергує перед входом до адміністрації, не бачила, щоби до будинку входили лідери лівих фракцій, наприклад, Олександр Мороз або Петро Симоненко.

Журналісти також не бачили машини Віктора Ющенка, однак, вони не виключають, що прем'єр міг прийти пішки.

Лідер фракції "Батьківщина" Олександр Турчинов перед зустріччю з президентом заявив, що "нічого позитивного не чекає" від неї. "Кучма хоче продемонструвати громадськості, що він хоче зберегти уряд, однак у четвер з'ясується, що він хотів зберегти, але не зміг", - вважає він.

Координатор парламентської більшості, лідер фракції НДП Олександр Карпов не став прогнозувати можливі результати зустрічі. "Буде видно", - помітив він. З його слів, він зробить висновки після зустрічі. "Послухаємо прем'єра, послухаємо президента і зробимо висновки", - сказав Карпов.

Лідер фракції Народного Руху України Геннадій Удовенко перед зустріччю повідомив, що постарається "відстояти прем'єра", і закликатиме "інші фракції до цього".

Лідер фракції Партії зелених України Віталій Кононов заявив, що позиція фракції, яка наполягає на відставці уряду, залишиться незмінною, хоча зелені не мають нічого проти особисто прем'єра.

У той же час, лідер ПЗП не виключив можливість поступки з боку фракції, якщо президент приведе вагомі аргументи на користь того, що відставка уряду приведе до повної дестабілізації в країні.

УП, Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування