Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заява посольства США з приводу програми "7 Днів" за 22 квітня

Середа, 25 квітня 2001, 19:17
22 квітня 2001 року програма "7 днів" закинула, що діяльність Посольства США в Україні може не відповідати його дипломатичному статусу. У той час як ми за завичайних умов не коментуємо необгрунтованих звинувачень, публічний характер цих закидів та наступні запитання щодо них вимагають відповіді.

Закиди програми, що офіційні представники Посольства США підтримували та брали участь у демонстраціях проти української влади є неправдою. Більше того, уся програма була побудована таким чином, щоби створити у глядячів хибне уявлення про діяльність Посольства США. Стандартною дипломатичною процедурою для посольств є відряджати своїх офіційних осіб на політичні події та демонстрації, щоб спостерігати за тим, що відбувається, і доповідати своїм міністерствам.

Відповідність такої діяльності прийнятим нормам чітко визначена Віденською конвенцією про дипломатичні відносини та протоколи; така діяльність визнається у цілому світі за нормальну функцію дипломатів.

Крім того, Посольство США в Україні часто відряджаєпрацівників своєї служби охорони подивитись на демонстрації та інші події у Києві, щоб визначити, чи вони можуть бути потенційно небезпечними для американців, які тут знаходяться. Це також є нормальною дипломатичною процедурою.

Президент Кучма часто говорив про Європейський вибір України та про важливість незалежної, демократичної, ринково орієнтованої України. Наша діяльність має на меті підтримувати ці цілі.Будь-які твердження, що Посольство США працює проти цих цілей є неправдою.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування