Кучмі замість прем'єра потрібен "бульдозер"

Четвер, 26 квітня 2001, 15:27
"Гарант" незадоволений відставкою Ющенка. Однак істерик він з приводу втрати прем'єра не влаштовував і сказав: "Відбулося те, що відбулося".

"Рішення мені, як главі держави, подобатися не може", - сказав він в інтерв'ю журналістам в Славутичі і ще раз згадав старі куплети про необхідність збереження стабільності в країні і діалогу між урядом і парламентом. "Якщо немає діалогу, то відбуваються речі, які сталися сьогодні", - сказав він.

При цьому Кучма заявив про свою непричетність до того, що відбувається – він підкреслив, що виступав і виступає за збереження стабільності в Україні і політичної, і уряду, і парламенту.

На питання про плани призначити виконуючого обов'язки прем'єр-міністра, Кучма повідомив про бажання ознайомитися з нормами Основного закону. "Я шаную Конституцію і приму рішення", - сказав він, додавши, що на сьогодні не готовий на 100% відповісти на це питання.

Після відставки уряду "гарант" може зі спокійною совістю більше не заперечувати наявність в Україні кризи влади. Зі слів Кучми, необхідно провести термінові консультації, "а то це перетворюється у велику політичну гру".

Ще Кучма порадив забути про відпочинок: парламентаріям "не треба чекати відпуску, а треба ухвалювати рішення". Яке саме – він не знає, тому що не бачить "нової більшості в парламенті".

"Навколо нас і так багато накручено за допомогою колег, і не тільки українських. Однією лопатою тут не розгребти – потрібен бульдозер", - підкреслив Кучма.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування