Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тігіпко, Азаров, Медведчук – кандидати в прем'єри

Четвер, 26 квітня 2001, 16:09
"Наступним прем'єром може стати той, на кому буде найбільш чітко сфокусована домовленість політичних сил", - вважає народний депутат від фракції "Трудова Україна" Дмитро Табачник. За його словами, навколо прізвищ Сергія Тігіпка, Миколи Азарова, Віктора Медведчука і "розвернеться робота, пропозиції і так далі". Характеризуючи на прохання журналістів кандидатуру мера Києва Олександра Омельченка, якого називали серед можливих претендентів на це місце, Табачник сказав, що "він не захоче залишати посаду всенародно обраного міського голови".

Дмитро Табачник ще раз підтвердив, що "фракція "Трудова Україна" запропонує для обговорення кандидатуру Тігіпка". "Ми будемо пропонувати одного зі своїх товаришів, але фракція "ТУ" буде шукати компромісів разом з іншими для того, щоб досягти консенсусу і створити дійсно коаліційний уряд, який буде спиратися не лише на національно-демократичні сили, а на всі політичні сили, які будуть репрезентовані в парламенті", - сказав Табачник.

За словами лідера депутатської групи "Солідарність" Петра Порошенка, "сьогодні гарантовано прохідної кандидатури не існує, потрібні певні додаткові консультації і домовленості між фракціями". Коментуючи на прохання кореспондента УП кандидатуру Миколи Азарова, Порошенко сказав, що він обговорюється " в числі інших". "Але я думаю, що сьогодні треба спитати у самого Азарова, чи бажає він цього. В мене з цього приводу є великі сумніви", - зазначив Порошенко.

Олександр Волков заявив, що його фракція не буде висувати кандидата в прем'єри. А таких можливих кандидатів на прем'єрську посаду, як Тигіпко та Омельченко (мер Києва) Волков з посмішкою назвав достойними та шановними претендентами.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...