Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Долганов проти США

Четвер, 26 квітня 2001, 20:51
Президент Нацтелекомпанії вплутувався в дискусію зі Сполученими Штатами Америки через його представника в Україні посла Карлоса Паськуаля.

У відповідь на заяву посольства про те, що США не підтримують опозицію і співробітники диппредставництв діють у Києві згідно з міжнародними правовими нормами, Долганов "висловив здивування".

Долганов зазначив, що відеоряд був знят оператором телекомпанії 9 і 10 квітня, причому, з його слів, із знятого в перший день видно, як "співробітник посольства дає вказівки ряду лідерів опозиції, командує маніфестацією", а 10 квітня – "як американський дипломат з охоронником йде в колоні маніфестантів". "Це не монтоване відео, зняте випадково оператором програми "Сім днів", - стверджує ведучий програми.

"Ми ні в чому не звинувачуємо американське посольство. Це посольство дружньої країни і стратегічного партнера України, я це сказав в програмі. Ми показали відеоряд, не коментуючи його, і задали питання, чи відповідає це дипломатичному статусу депутатів", - сказав президент НТКУ.

Долганов повідомив, що в понеділок направив листа послу США в Україні "з питанням, чи входить до обов'язку дипломатів участь в несанкціонованих акціях".

Президент НТКУ зазначив, що Віденська конвенція, на яку посилається посольство в своїй заяві, "чітко оговорює права дипломатів в країні перебування, а також те, що дипломат не має права втручатися у внутрішні справи держави".

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Нафталінова атака з першого каналу

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...