Після відставки Ющенка "За правду!" відчуває друге дихання

Четвер, 26 квітня 2001, 21:05
Комітет опору "За правду!" проголошує новий етап боротьби з Кучмою. В рядах цієї гілки опозиції також починають говорити про необхідність створення нової конфігурації єдиного штабу опозиції – після того, як про приєднання до неї проголосили Народний Рух України, Український народний Рух і "Реформи і порядок", що перестали бути толерантними до Кучми після відставки Ющенка. Увечері у буремний четвер комітет опору "За правду" провів прес-конференцію прямо на барикаді, спорудженій на розі вулиць Інститутська та Банкова.

За словами лідерів "За правду!", вони дивляться у майбутнє і "думають про наступні акції".

Фігурою, яка об'єднає опозицію і допоможе Україні "швидко оновитися", в комітеті опору "За правду!" бачать Ющенка. "Сьогодні в Україні більш ніж досить сил, які можуть реально впливати на політичну ситуацію, а фігура безумовного лідера нації остаточно з'явилася сьогодні, і цим лідером є Ющенко", - заявив один з лідерів "За правду!", народний депутат Вячеслав Кириленко. "Той, хто не стримає свої амбіції на користь Ющенка, ніколи не уникне своєї відповідальності перед українським народом", - руба сказав він.

Проте, для викристалізації образу звільненого прем'єра як символа опозиції в рядах самих антикучмістів треба добряче поконсультуватися. Три "дуже різні" опозиційні сили – прихильники Ющенка, лідер "Батьківщини" Тимошенко і лідер Соцпартії Мороз – повинні сісти за стіл переговорів, вважає Олесь Доній, члена президії комітету "За правду!".

Барикаду ж, яка була споруджена на розі вулиць Інституцької та Банкової, опозиціонери пообіцяли прибрати самі – удень заступник шефа київської міліції заявив Савченко, що "мусор є мусор, а сміття є сміття", і тому барикаду буде розібрано.

Своєю ж перемогою опозиція вважає той факт, що в четвер на вулиці Києва вийшла найбільша кількість людей з часів боротьби за незалежність. І посилаються вони на дані міліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування