Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко став в.о. Свою кандидатуру Кучма назве "за 3-4 дні"

П'ятниця, 27 квітня 2001, 17:21
Кучма прийняв відставку членів уряду і доручив їм виконувати обов'язки до формування нового складу Кабінету міністрів. При цьому Леонід Кучма заявив, що не поділяє позиції ВР щодо відставки уряду, хоча вимушений прийняти її згідно з Конституцією.

Рішення залишитися в.о. викликане виключно "технічною процедурою", повідомив Ющенко своїх прихільників у п'ятницю ввечері. Також він розповів, що Кучма пообіцяв йому в найближчі 3-4 дні обнародувати кандидатуру на посаду прем'єра і на інші крісла в уряді.

Свою заяву про відставку прем'єр привіз до Адміністрації президента близько 16:00 і вручив Кучмі на зустрічі з "відставним" Кабміном. Тривала вона близько години, і о 17:30 майже всі міністри залишили президентську адміністрацію. Останнім, набагато пізніше виходив міністр закордонних справ Анатолій Зленко. Ющенко не став спілкуватись з журналістами, які мали намір задокументувати історичний момент, і так і не вийшов через парадний вхід. Близько 10 телевізійних камер та купка кореспондентів від агентств намагались отримати коментар завжди такого відкритого прем'єра, але до будинку Кабміну він дістався підземним переходом.

Як повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на прес-службу президента, у зустрічі брали участь голова Верховної Ради Іван Плющ, керівники вищих судових установ, адміністрації президента України центральних органів влади.

Один з учасників зустрічі повідомляє, що перед відходом Ющенко подякував президенту за підтримку Кабінету міністрів в його діяльності.

А Кучма подарував членам уряду наручні годинники, самому Ющенку - видання "Острозської Біблії". Вони тричі солодко поцілувалися.

Виступаючи перед урядом, що йде, Кучма звернувся до політиків та політичних партій, зазначивши, що "при всій хворобливості процесу зміни уряду це не повинно стати мотивом для розмежування суспільства, поляризації різних його сил, дезорганізації у економіці та інших сферах життя".

Він підкреслив, що розуміє сьогоднішні почуття тих, хто підтримував уряд, однак зазначив, що "всі ми повинні виявити вищу мудрість і відповідальність". "Необхідно перегорнути цю сторінку пережитого, не роздаючи поспішних, огульних оцінок", - підкреслив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування