Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сумнівів більше не залишилося

П'ятниця, 27 квітня 2001, 18:01
Через два тижні американські експерти оголосять результати експертизи тіла, яке було знайдене в Таращі. Однак вже в четвер у матері Георгія Гонгадзе не залишилося ніякої надії. У Київському морзі на вулиці Оранжерейній лежить тіло її сина, Георгія Гонгадзе.

Американським і українським експертам знадобилося на все про все сім годин, щоб обговорити процедуру, підготувати документи, оглянути тіло, взяти зразки, зробити рентгенівські знімки.

Мама Георгія принесла з собою старі рентгензнімки переломів, які були у Георгія, знімок залізних уламків в його правій руці. Після порівняння старих і щойно зроблених знімків сумнівів у неї не залишилося. Все співпало. Всі переломи. Всі уламки.

"Я так сподівалася всі ці сім місяців, я чіплялася за найменші часточки, за повітря, я так сподівалася, що він живий. За що вони знищили такого хлопчика?", - постійно повторювала мама. "Я хочу сказати тільки одне - тих, хто це зробив, покарає Бог", - єдині слова мами у відповідь на прохання журналістів розказати про проведення експертизи.

Разом з мамою при взятті матеріалів були присутні її адвокат, Андрій Федур і адвокат дружини Георгія Валентина Міненко. Самі адвокати відмовляються повідомляти подробиці процедури, посилаючись на підписану розписку про нерозголошування даних слідства. Точно такий же документ підписали американські експерти, які взагалі не стали розмовляти з журналістами.

Зараз перед експертами стоїть задача не стільки визначити ДНК, скільки встановити час і причину смерті Георгія. Однак без голови визначити причину смерті надзвичайно складно, українські фахівці стверджують, що цього зробити неможливо.

"Всі дослідження будуть зроблені в Україні, але лабораторні дослідження для експертизи ДНК, будуть проведені групою експертів в США. З нашого боку претензій до роботи експертів немає, ми пересвідчилися у високій кваліфікації всієї експертної групи, яка працювала з "таращанським" тілом в нашій присутності", - говорить Федур.

Він уточнює, що американські експерти не гарантували стовідсоткового визначення дати і причини смерті, але, принаймні, вони спробують це зробити.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування