Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко готовий очолити блок партій. Та відкидає антикучмізм

П'ятниця, 27 квітня 2001, 20:30
Справа йде до того, що праві нарешті отримали спільний знаменник, під яким не соромно об'єднатися. Віктор Ющенко готовий боротися за формування коаліції націонал-демократичних партій. Звільнений прем'єр зустрівся у п'ятницю ввечері зі своїми вірними прибічниками – півсотнею депутатів, які до кінця боролися за збереження уряду і голосували проти відставки.

Поки Ющенко обіцяє "проводити консультації" і не говорить про своє лідерство, але всі присутні на зустрічі абсолютно чітко знають прізвище єдиного лідера. "Керівники партій погодилися утворити блок партій, який переросте у нову конструктивну партію, яка піде на вибори і зможе сформувати фракцію", - прямо заявив на початку зустрічі Ігор Юхновський, якого речник прем'єра Наталія Зарудна назвала ініціатором зборів. Після нього слово взяв сам Ющенко, говорив він стоячи перед столом і без папірця. Після цього журналістів залу засідань попросили залишити.

"Я переконаний, що наш діалог приведе до того, що в Україні буде сформована нова демократична сила, яка представить ідею демократичного відновлення України. Я також пройду цю дорогу, готовий пройти", - подарував надію правим партіям Ющенко.

Серед тих, хто прийшов зустрітися тепер вже з в.о. прем'єра – лідери Народного Руху України, Українського народного Руху, партії "Реформи і порядок", "Собору", КУНу, "Батьківщини", з поміж яких зустрічалися обличчя непримиренних антикучмістів Турчинова, Філенка чи Стецьківа. Виважаючи кожне слово, Ющенко прямо заявив, що "головною ідеєю будь-якого демократичного процесу не може бути заперечення когось або чогось". "Змагання можна виграти не шляхом знищення, а шляхом формування демократичних сил", - ще раз заявив Ющенко.

Ющенко іде з піднятою головою і єдиною поразкою називає "поразку демократичних очікувань". "Ряд дивних альянсів виступив з ініціативою знищення цього уряду. Я б хотів сказати, що це не поразка, а жовта картка, продемонстрована демократичним силам". За певних обставин така ситуація може стати системою, підозрює Ющенко. І саме тому така перспектива змушує його діяти рішуче – "заради публічної відвертої політики".

"Те, що відбулося в останні декілька днів – тільки початок сюжету, і рішення можуть бути далекі від задекларованного президентом курсу", - ще раз наклав табу на антикучмізм прем'єр. Один з учасників ФНП Тарас Стецьків вважає, що "радикалізм" у Ющенка буде проявлятися "поступово". Але у те, що він перейде у опозицію до Кучми, не вірить ніхто. І ніколи не повірить.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування