Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шеф радіо "Континент" вимагає від Кучми спростування

П'ятниця, 27 квітня 2001, 22:12
У відкритому листі Кучмі директор Радіо "Континент" Сергій Шолох спростував заяви "гаранта", зроблені їм у Вільнюсі під час інтерв'ю програмі "Прес-клуб" Литовського держтелебачення.

На закид Кучми про те, що "західні голоси" радіо "Континент" ретранслює незаконно, Шолох заявив, що радіокомпанія "ніяким чином не вийшла за межі законодавства України співпрацюючи з найавторитетнішими у світі інформаційними службами, такими як Бі-Бі-Сі, Німецька хвиля та Голос Америки".

Згідно з першою статтею закону "Про телебачення і радіомовлення" забороняється суборенда каналу мовлення "крім випадків юридично оформленого надання та обміну телерадіопрограмами між телерадіоорганізаціями-виробниками, а також ретрансляції новин, спортивних чи інших видовищних заходів".

"Новини, які ми отримуємо від вищезгаданих компаній, - написав Шолох Кучмі, - надаються на безкоштовній основі, про що свідчать угоди, надані нами до Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення". Як заявив Шолох, ця практика існує "на багатьох радіостанціях України через те, що Нацрадою досі не введено в дію ліцензії на ретрансляцію".

Шолох також пояснив, що Державному інноваційному фонду кредит не повернено, бо Кучма… ліквідував цю структуру. З правонаступником же радіо "тільки 17 квітня 2001 року досягло домовленості про підписання відповідних документів та отримання юридичних підстав для перерахування коштів".

"Звинувачення нас в несплаті податків також є некоректним". Переплативши у 1996 році податок на додану вартість у розмірі близько 64000 гривень, "ми неодноразово звертались до Державної податкової адміністрації з проханням повернути ці гроші, але на сьогоднішній день ДПА нам винна більше 28000 гривень". "Важливим також є той факт, що у травні 2001 року на радіо "Континент" починається комплексна перевірка Державною податкової адміністрацією і після Вашого коментаря з приводу начеб-то несплати податків у нас є дуже серйозні підстави сумніватися в неупередженості працівників податкової".

Також, вважає Шолох, нинішня Нацрада "безпідставно" визнала нелегітимним продовження у 1997 році ліцензії "Континенту" на 10 років.

"Шановний Леоніде Даниловичу! Звертаємось до Вас з проханням ще раз уважно проаналізувати все вищевикладене і доручити відповідним службам спростувати подану інформацію заради відновлення ділової репутації та чесного імені радіо "Континент".

Читайте повний текст листа Шолоха Кучмі

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування