Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лазаренка оббрехали

Субота, 28 квітня 2001, 11:49
Павло Лазаренко спростував інформацію Обіхода про активне листування з опозицією і фінансування антикучмістських акцій в Україні. Екс-прем'єр через своєго адвоката Марину Долгополу назвав її "неправдивою".

"Останні заяви М.С.Обіхода Павло Лазаренко розцінює, як чергову провокацію проти нього, а натяки заступника Генпрокурора на начебто перехоплений лист з України про мітинги, адресований П.Лазаренкові від якогось незрозумілого "контрагента", як фальшивку, яка на думку Лазаренка, створена в стінах Генеральної прокуратури України.

Партією “Громада” та особисто її лідером П.Лазаренком ніколи ніяких планів стосовно акцій протесту не розроблялось та не здійснювалось. П.Лазаренко наголошує, що М.С.Обіход неспроможний назвати жодної конкретної дати або години, коли б партія “Громада” брала участь в акціях протесту. Вона лише заявляла про моральну підтримку цієї акції.

Для всіх є очевидним, що Павло Лазаренко з об‘єктивних причин не може керувати будь-якими масовими заходами в Україні, оскільки він протягом двох останніх років перебуває в статусі затриманого за кордоном".

На думку київського адвоката Лазаренка Марини Долгополої, "можливо Обіход, розповсюджуючи неправдиву інформацію, хотів зайвий раз підкреслити його справді видатні організаторські здібності, якщо, за версією прокуратури, наш підзахисний зміг, перебуваючи у в‘язниці за кордоном, підняти людей на потужні акції протесту в Україні".

Також Марина Долгопола наголосила, що змушена спростовувати заяву Обіхода, тому що вона має продовження. "Так, президент України Кучма 23 квітня цього року, перебуваючи у Вільнюсі, розвинув цю інформацію далі. Він сказав, що, начебто, "Гепрокуратура оприлюднила листи Лазаренка з-за кордону", хоча Обіход повідомляв про листи до Лазаренка з України, в яких начебто йшлося про маршрути руху демонстрантів, оплату готелів, тексти гасел тощо. Більше того, президент України дозволив собі категоричний висновок про причетність Лазаренка до акцій протесту, наголосивши: "Це факт, який не вимагає доказів". Мусимо зауважити, що цей висновок гаранта Конституції прямо суперечить нормам статті 62 Конституції України, в якій йдеться про те, що обвинувачення не може грунтуватися на припущеннях".

Від себе Долгопола додала, що з часу приїзду Лазаренка до США вона не отримала від нього жодного листа. "Я веду письмове спілкування через адвоката, а також телефоном із самим Павлом Івановичем".

УП

Читайте також:

Лазаренко фінансує масові акції. Невже "Україну без Кучми"?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...