Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Чорномирдін - посол Росії в Києві

Четвер, 10 травня 2001, 14:24
Росія міняє посла в Україні. Тепер представляти інтереси ядерного сусіда у Києві буде імпозантний суперважковаговик світової політики Віктор Чорномирдін – особистий друг Кучми, людина, яка довше за всіх очолювала уряд Росії, вважалася реальним кандидатом на посаду президента і навіть встигла побувати претендентом на Нобелівську премію миру - за участь в розв'язанні косовського конфлікту разом з Марті Ахтісааре.

Про "політико-дипломатичне рішення" призначити Віктора Чорномирдіна послом Росії в Україні повідомив сам Володимир Путін журналістам в четвер. "Навряд чи ми знайдемо людину, яка б краще знала стан відносин між двома країнами", - заявив в зв'язку з цим російський президент. Він також додав, що з приводу призначення Чорномирдіна консультувався з Кучмою.

На думку Путіна, це призначення показує, "наскільки серйозно ми відносимося до відносин з Україною". Він також сказав, що Україна є одним з головних партнерів Росії і цим обгрунтоване його рішення про нове призначення Чорномирдіна.

"Настав час нам по-серйозному підійти до розвитку відносин з одним з наших основних партнерів Україною, і для цього треба створити необхідні передумови, в тому числі і кадрові. Тому сьогодні я ухвалив рішення відкликати посла з Києва і призначити на Україну іншу людину. Цією людиною буде Віктор Степанович Чорномирдін", - повідомив Путін в телеінтерв'ю, показаному в денному випуску новин ОРТ в четвер.

Як зазначив Путін, "основа наших відносин з Україною - це передусім торгово-економічні зв'язки і, напевно, навряд чи ми знайдемо людину у нас, яка краще б знала особливості, плюси і мінуси російської економіки і все те ж саме на Україні". "Ми не знайдемо людини, яка б мала такі хороші і розгалужені відносини особисті як на Україні, так і в Росії. Все це і привело до такого рішення. Я щойно зустрічався з Віктором Степановичем, прийшов до вас (журналістам) після бесіди з ним. Він погодився. Він буде там працювати як надзвичайний і повноважний посол і отримає статус спеціального представника президента з розвитку торгово-економічних зв'язків між Росією і Україною".

 
 
Коли Чорномирдін з'явиться в приміщенні посольства на Повітрофлотському проспекті і прокотиться по київських вулицях в суперсучасному 800-ому "Мерседесі" – ще не відомо. Путін зазначив, що остаточне рішення про призначення Чорномирдіна послом буде прийняте тільки після узгодження з Держдумою. Зараз ЧВС – таке прізвисько-абревіатуру, зібрану із заголовних букв словосполучення "Віктор Степанович Чорномирдін", отримав у російській пресі екс-прем'єр – є депутатом Держдуми. До минулого року він очолював раду директорів РАТ "Газпром".

"63-літній Віктор Чорномирдін вважається одним з найбільш відомих політиків Росії останніх 10 років. Велику частину життя він займався паливно-нафтовим комплексом, був заступником міністра паливно-енергетичного комплексу СРСР. З 1992 року по 1998 рік він працював прем'єр-міністром країни, очолював рух "Наш Дом – Росія". У останні два роки Чорномирдін працює депутатом Державної думи. Світова преса писала, що особисте багатство Чорномирдіна, що працював на початку 1990-х головою правління найбільшої російської корпорації "Газпром" і займався частковою приватизацією компанії (зараз у держави - 40% акцій "Газпрому"), складає близько 5 мільярдів доларів. Сам він відкидав всі подібні заяви", - отримав характеристику від каналу НТВ Чорномирдін.

І, нарешті, дивовижа - ще не ставши біля керма посольства, Чорномирдін вже має заслуги перед українським народом. Читаючи книжку Кучми "Про найголовніше", можна дізнатися, що ж змусило українського "гаранта" відправити Лазаренка у відставку. Отже, останньою краплею, за зізнанням самого ж Кучми, стали слова Чорномирдіна: "Леонід Данилович, я з цією людиною працювати не можу".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...