Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенка звільнив шеф адміністрації Путіна, стверджує "Независимая газета"

Субота, 12 травня 2001, 14:43
Питання відставки Ющенка з посади прем'єра і призначення Чорномирдіна послом в Україні були вирішені главою адміністрації президента Росії Олександром Волошиним під час його візиту до Києва "задовго до травневих переможних свят". Таку версію висуває російська "Независимая газета" в матеріалі, підписаному редактором "відділу республік" видання Аланом Касаєвим.

"Рівно за місяць до них (вотуму недовіри Ющенку і призначення Чорномирдіна – УП) в столиці України побував Олександр Волошин, до того не помічений у зовнішньополітичній активності, який, однак, є головою ради директорів транснаціональної по суті компанії РАТ "ЄЕС". А діяльність цієї енергокомпанії в Україні найтіснішим образом пов'язана з близькою серцю нового посла Віктора Чорномирдіна російською (і також по суті транснаціональною) газовою монополією. Як повідомило "НГ" обізнане джерело в адміністрації Леоніда Кучми, безпрецедентний квітневий зарубіжний вояж глави адміністрації російського президента був присвячений узгодженню найважливіших кадрових питань з київським керівництвом".

Далі автор відзначає таку закономірність: "Саме після повернення в Москву Олександра Волошина в російській пресі (і передусім в державній і продержавній електронній) була розгорнена масована кампанія з дискредитації Віктора Ющенка як фактичного націоналіста, що співає під дудку США галицькі народні пісні".

"Доля Віктора Ющенка була передрішана, і саме його вирішено було призначити відповідальним за невиконання рішень "доленосного" дніпропетровського самміту Кучми і Путіна 12 лютого. Що ж до призначення Чорномирдіна, яке вже відбулося, то абсолютно не виключено, що його дійсно потрібно пов'язувати з майбутнім вибором Леонідом Кучмою кандидатури прем'єра", - продовжує "Независимая газета".

"Але при цьому потрібно передбачити, що главою українського уряду буде обраний не економіст Сергій Тігіпко, а політична фігура типу нинішнього голови українського Радбезу Євгена Марчука або ж його попередника Володимира Горбуліна, а на реальні економічні важелі буде натискати дуже добре знайома Віктору Степановичу і нині сильно опозиційна жінка", - резюмує видання.

"Независимая газета"

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування