З парламентської більшості офіційно вийшов перший депутат. Жердицький

Понеділок, 14 травня 2001, 11:29
Народний депутат України Віктор Жердицький заявив про вихід зі складу парламентської більшості Верховної Ради України. Таке рішення він мотивує незгодою з тим, що 26 квітня парламент виразив вотум недовіри Кабінету Міністрів.

Лист Жердицького в понеділок на засіданні координаційної ради парламентської більшості зачитав її координатор Олександр Карпов.

Зі слів Карпова, це перша персональна заява про вихід з парламентської більшості, отримана в письмовому вигляді.

Як повідомлялося раніше, Жердицький 11 жовтня 2000 року був затриманий в Ганновері місцевими правоохоронними органами при спробі зняти зі свого рахунку в банку $50 тисяч. Йому пред'явлене обвинувачення в розкраданні 86 мільйонів німецьких марок, виділених німецьким урядом для українських жертв нацистських репресій. Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності і арешт народного депутата України Віктора Жердіцкого, проти якого і в Україні порушено кримінальну справу за фактом розкрадання валютних коштів в особливо великих розмірах. У грудні минулого року генеральний прокурор України Михайло Потебенько заявив, що Генпрокуратура чекає екстрадиції Жердицького. Органи правосуддя ФРН мають намір судити Жердицького у себе і в екстрадиції депутата Україні відмовили.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування