Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Інтер", СТБ, ICTV і "Новий канал" захищають Нацраду з питань телерадіомовлення

Вівторок, 15 травня 2001, 10:30
Керівники телекомпаній "Інтер" Владислав Ряшин, ICTV Олександр Богуцький, "Новий канал" Олександр Ткаченко, СТБ Олексій Федун, а також радіостанцій "Довіра" Сергій Сай-Боднар і "Наше радіо" Андрій Волков виступили на захист Нацради з питань телебачення і радіомовлення в спеціальній заяві.

Діяльність Нацради, на думку підписантів, спрямована "на становлення професійного порядку в телерадіопросторі України і дотримання законності, цивілізованого розвитку вітчизняного теле- і радіоринку".

"Ми, керівники всеукраїнських телевізійних і радіокомпаній, не можемо не виразити стурбованість невиправданою, на наш погляд, кампанією нападок на членів Нацради і результати їх роботи". Автори заяви убачають "в діях, направлених проти Нацсовета, явний політичний підтекст, а за компаніями, яким Нацсовет не продовжив термін дії ліцензій, - фігури конкретних політиків, зацікавлених у використанні ЗМІ під час майбутньої передвиборної парламентської кампанії".

"Нам є з чим порівнювати. На відміну від своїх попередників, нинішній склад Нацради при всіх його недоліках і проблемах уперше намагається дотримуватися принципів прозорості і об'єктивності при прийнятті важливих рішень, враховувати позитивний світовий досвід і завжди відкриті для критики".

"Ми намагаємося діяльністю наших телерадіокомпаній довести можливість існування в Україні цивілізованого ринку без втручання в його діяльність політичних складових. У зв'язку з цим ми оголошуємо про ініціативу створення організації, яка повинна об'єднати національні і мережеві недержавні теле- і радіокомпанії і яка повинна стати на захист їх інтересів і перешкоджати втручанню в діяльність ЗМІ політичних і адміністративних чинників".

"В жодній європейській країні немає такої кількості (більше за 700) теле- і радіокомпаній, оскільки ринок не витримує таких витрат. Це при тому, що в Україні – чи не найменший в Європі рекламний ринок".

"Теле- і радіокомпанії, які сьогодні звинувачують Нацраду в смертних гріхах, переважно займалися ретрансляцією іноземних мовників, а якість їх продукту не витримувала ніякої критики", говориться в заяві.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...