Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У вбивстві Георгія Гонгадзе немає політичного мотиву?

Вівторок, 15 травня 2001, 17:14
Вбивство журналіста Георгія Гонгадзе розкрите, слідство має в своєму розпорядженні комплекс доказів, в тому числі природних, які свідчать про те, що цей злочин носив випадковий характер і був скоєний з хуліганських мотивів. Про це повідомив журналістів у вівторок у Києві міністр внутрішніх справ України Юрій Смирнов. Про це повідомляє агентство Інтерфакс-Україна

При цьому міністр зазначив, що не може говорити про подробиці, оскільки справа знаходиться у прокуратурі. "Але я зі своєї дзвіниці, знаючи ситуацію цілком, можу зробити заяву, що злочин розкрито, і ніякого політичного підґрунтя не має, це - чиста уголовщина", - заявив він.

"Як міністр, я вважаю, що злочин розкрито. Вважаю, що стосовно злочинців, які нам відомі, - на жаль, вони загинули - є докази, для того, щоб прокуратура могла проаналізувати ситуацію і зробити відповідні заяви. Загинули двоє виконавців, а організаторів - немає, тому що ситуація була спонтанною, раптовою", - сказав міністр.

За його словами, правоохоронці виявили трупи вбивць Георгія Гонгадзе. При їх ексгумації була виявлена схема місця поховання тіла журналіста. "Ті, хто вбивав (вбивць Георгія Гонгадзе - УП) затримані і сидять у відповідних місцях", - заявив міністр.

Юрій Смирнов підтвердив, що до цієї справи має пряме відношення кримінальний авторитет на прізвисько "Циклоп".

Про все це Кучма знав ще у понеділок: читайте "Кучмі назвали вбивць Гонгадзе?"

Микола Обиход, який є заступником генпрокурора, але спеціалізується на справах Лазаренка і Тимошенко, у вівторок ввечері різко прореагував на заяву Смирнова. "Такі висновки (про розкриття справи Гонгадзе - УП) не входять до компетенції міністра внутрішніх справ, а слідчі генпрокуратури незабаром нададуть інформацію про хід розслідування", - заявив Обиход в інтерв'ю "Новому каналу".

Обиход також повідомив, що громадськості ці нові дані стануть відомі після 20 травня, коли повернеться з відпустки заступник генпрокурора Баганець, який відповідає за справу Гонгадзе.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...