Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Медведчук переміг Ющенка

Вівторок, 15 травня 2001, 18:28
Перший віце-спікер парламенту Віктор Медведчук в квітні став більш впливовою фігурою, ніж прем'єр Віктор Ющенка. Згідно з дослідженнями Київського центра політичних досліджень і конфліктології, Медведчук зараз посідає друге місце після президента Кучми. При цьому, що найцікавіше, наступним у рейтингу впливовості політиків, на четвертому місці, стоїть посол США в Україні Карлос Паскуаль. Правда, в тому випадку, якби рейтинг враховував вплив іноземних політиків.

Директор Центра, політолог Михайло Погребинський назвав перестановки в рейтингу "цілком логічними", оскільки "відставка уряду в очах багатьох спостерігачів виглядала значною мірою як результат протистояння особистостей "Медведчук versus Ющенко".

На четверте місце вперше за довгий час вийшов лідер Компартії України Петро Симоненко, який "скинув" з четвертої позиції Юлію Тимошенко. "Причина такого різкого зростання впливовості лідера найбільшої парламентської фракції - комуністичної та ж: у квітні він виявився в числі переможців головного політичного конфлікту місяця".

Лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко у квітні опустилася на десяте місце.

Прем'єріада вплинула на рейтинг багатьох політиків.

Глава ДПА Микола Азаров посідає 5-е місце, лідер партії "Трудова Україна" Сергій Тігіпко - 7-е. Рейтинг глави Державної комісії з питань оборонно-промислового комплексу Володимира Горбуліна різко підскочив - він піднявся з 51-го у березні на 19-е у квітні. Михайло Погребинський пов'язує це з тим, що вони розглядаються як вірогідні кандидати на посаду прем'єр-міністра.

Крім того, центр просив експертів оцінити ступінь впливу іноземних політиків і дипломатів на політичну ситуацію в Україні. "Співставлення рейтингів впливу українських і зарубіжних політиків має умовний характер; проте, отримані результати цікаві і, на наш погляд, заслуговують на увагу", - говорить Погребинський.

Виявилося, що послу США Карлосу Паскуалю експерти виставили у середньому 5,39 бали, тому він опинився на умовному 4-у місці. Доповідачка ПАПЄ по Україні Ханне Северінсен - 4,31 (умовно - на 17-й позиції), генеральний секретар ради ЄС Хав'єр Солана - 3,97 (нарівні з міністром оборони України Олександром Кузьмуком, 20-е місце), а посол Росії Іван Абоімов - 3,50, з такими балами він не увійшов навіть у першу тридцятку.

Цікаво, наскільки експерти оцінять впливовість нового російського посла Віктора Чорномирдіна?

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування