Похорон Георгія знову відкладається

Вівторок, 15 травня 2001, 19:46
Мама Георгія Гонгадзе у вівторок в прокуратурі ознайомилася з документами всіх експертиз, починаючи з першої, отриманої відразу після виявлення тіла у Таращі, і закінчуючи найостаннішою, американською. Слідчий Василенко дав прочитати їй всі ці документи "як виключення", заздалегідь попередивши, що порушує "якісь закони".

"Після цього в мене з'явилося більше питань, і ще більше сумнівів. Те, що мені показали, і те, що було знайдено, судячи з експертизи, - два різних тіла", - говорить мама. Вона наполягає на додаткових експертизах за участі європейських фахівців, щоб остаточно розставити всі крапки над "і". Вона стверджує, що в документах експертиз тіла містяться абсолютно різні дані, не уточнивши, які саме.

Пані Леся навіть не здивувалася сенсаційній заяві Юрія Смирнова - "якщо вони знайшли вбивць, значить мають знайти і голову". "Якщо цього не буде, значить, це просто чергова качка, запущена міліцією. І все це робиться для того, щоб посіяти страх серед тих, хто виступає проти влади, посіяти хаос і недовіру у суспільстві", переконана мама.

А поки що вона знову має намір судитися з Потебеньком. На цей раз вона звинувачує його у бездіяльності, яка призвела до тяжких наслідків.

Ще 14 липня 2000 року Георгій звернувся особисто до прокурора з відкритим листом, в якому просив захистити його життя від переслідування з боку працівників МВС. "Але Ви не прийняли ніяких заходів, щоб захистити його. Ви пояснили мені, що Вас в цей час не було на роботі і Ви були у відпустці. Але це не знімає з Вас відповідальності і Ваша бездіяльність призвела до тяжких наслідків", пише мати у заяві на ім'я прокурора.

"16 вересня 2000 року мій син зник, а експертиза довела, що залишки тіла, які знаходяться в моргу МВС, належать моєму синові. Тіло свідомо доведено до такого стану, що впізнати його неможливо.

Тому вважаю, що Ви особисто повинні нести відповідальність і повинні понести кару. По вині ваших працівників, я і моя родина понесла моральні фізичні втрати, зруйнованого здоров'я моє і моєї родини.

А тому попереджую Вас, що змушена звернутися в усі найвищі судові інстанції, що би Ви понесли заслужене покарання. Я не маю гарантій про притягнення до відповідальності кожного, хто зловживає своїм становищем у цій справі. А тому звинувачую Вас, прокуроре Потебенько!"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування