Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Джига та наркомани
Заступник Смирнова переплюнув свого шефа

Середа, 16 травня 2001, 16:49
Поки політики та журналісти обговорюють заяву Юрія Смирнова і твердять одноголосно, що говорити про такі речі може тільки представник генпрокуратури, заступник міністра ВС Микола Джига видав нову порцію подробиць.

Російське агентство РИА-Новости з його слів повідомляє, що слідство у справі Гонгадзе завершене. Микола Джига повідомив, що в день вбивства двоє невідомих запропонували підвезти Георгія Гонгадзе на своїй машині. Як з'ясувалося, вони були наркоманами і шукали наркотики, а не знайшовши їх, спробували пограбувати Гонгадзе. Журналіст оперався, внаслідок чого його було вбито.

Джига повідомив, що Гонгадзе було вбито і потім поховано у Києві. Однак пізніше його останки були перепоховано у Таращанському лісі, в околицях столиці.

Заступник міністра повторив слова Смирнова, що вбивство мало "суто кримінальний характер" і не було пов'язане з журналістською діяльністю Гонгадзе. За словами Джиги, особи, що вбили Гонгадзе, пізніше самі були вбиті, а їх вбивці у цей час затримані правоохоронними органами.

Про все це Микола Джига говорив на 30-й Європейській регіональній конференції Інтерполу, що відкрилася у середу в Тбілісі, в якій він бере участь.

Коментар

Адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур звертає увагу, що це вже друга версія мотиву вбивства, що з'явилася за останню добу. "Перша версія міністра внутрішніх справ Юрія Смирнова про вбивство без мотиву, з хуліганських спонукань і друга Миколи Джиги: умисне вбивство з корисливих мотивів", - сказав адвокат. При цьому він іронічно підкреслив: "Це - дві великі різниці, і якщо версії про мотиви вбивства будуть плодитися зі швидкістю дві на протязі доби, ми "скоро" прийдемо до фінішу".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...