Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Репортери без кордонів "приголомшені заявою Смирнова"

Середа, 16 травня 2001, 17:18
Міжнародна журналістська організація "Репортери без кордонів" заявляє, що її приголомшила заява міністерства внутрішніх справ від 15 травня про те, що двох вбивць журналіста Гонгадзе знайшли мертвими і "злочин розкрито".

"Цю заяву можна було б назвати смішною, якби не її очевидний цинізм" - заявив Робер Менар, генеральний секретар "Репортерів без кордонів".

"Нам повідомили, що організаторів злочину немає, тому що ситуація була спонтанною, раптовою, а тих, хто його вбив, немає в живих і, нібито, цей злочин носив випадковий характер і був скоєний з хуліганських мотивів. Зараз, коли мова йде вже про те, що вбивць тих, хто скоїв вбивство Георгія, затримано, і вони сидять у відповідних місцях, чи можна сподіватись, що ми дізнаємося більше про цю справу? А якщо їх теж в свої чергу вб'ють? Ми закликаємо українську владу - як її правоохоронні структури, так і політичні - зважитися та пролити все світло на цю жахливу справу, яка тяжітиме над Україною доти, доки всі обставини не буде з'ясовано, і злочин не буде розкрито", - цитує слова Робера Менара офіційний сайт "Репортерів без кордонів" в Україні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування