Комітет захисту журналістів (CPJ) і Северинсен вимагають від Смирнова доказів його заяви

Четвер, 17 травня 2001, 14:52
Неурядова міжнародна організація Комітет захисту журналістів (CPJ, Нью-Йорк) "дуже скептично" оцінює останню заяву міністра внутрішніх справ України Юрія Смирнова про те, що вбивство Георгія Гонгадзе було скоєне з хуліганських мотивів. "Ми вимагаємо від Смирнова представити докази, що підтверджують ці твердження", - йдеться в заяві, текст якої передано агентству Інтерфакс-Україна.

"Пояснення українського відомства, що вбивство Гонгадзе скоєно "виключно з хуліганських мотивів", дуже підозріле, оскільки воно зручно позбавляє їх від будь-якої відповідальності у справі в ситуації недовіри до них", - сказав координатор програм CPJ у Європі і Центральній Азії Алекс Люпіс.

"Ми закликаємо владу повністю оприлюднити її докази, щоб громадськість робила свої висновки", - заявив представник Комітету захисту журналістів.

Напередодні доповідачка Ради Європи по Україні Ханна Северінсен заявляє, що "справа Гонгадзе" залишається відкритою, незважаючи на заяви деяких представників правоохоронних органів України.

За словами Северінсен, РЄ звернеться до президента України і спитає його про те, що зроблено для забезпечення повного і прозорого розслідування цієї справи. Доповідачка зазначила, що такого розслідування проведено не було, у зв'язку з цим, заява міністра внутрішніх справ звучить досить "дивно".

Ханна Северінсен повідомила, що 8 червня в Парижі відбудеться засідання моніторингового комітету ПАРЄ, до якого європарламентарі хотіли б знати останні дані у "справі Гонгадзе".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...