Антикучмісти ініціювали референдум у 14 містах

Четвер, 17 травня 2001, 18:40
У четвер в Івано-Франківську, Рівному, Сумах, Харкові, Чернівцях проходять збори громадян-ініціаторів референдуму про дострокове припинення повноважень нинішнього президента України.

Такі збори відбулися вже в 14 містах України. У них взяли участь 3,6 тисячі громадян, з яких за доцільність проведення референдуму висловилися 3,5 тисячі, повідомляють в штабі по проведенню референдуму.

Зі слів члена штабу, народного депутата Олександра Турчинова, з регіонів надходить інформація про посилення протидії проведенню таких зборів з боку місцевих органів влади. Так, як стверджує Турчинов, місцеві адміністрації, податкові органи, міліція, прокуратура тиснуть на керівництво будинків культури, де могли б пройти збори щодо ініціювання референдуму.

Протизаконні дії влади в Луганську, Хмельницькому, Одесі призвели до зриву зборів громадян в цих містах, зазначив Турчинов.

За даними штабу, мерія Вінниці відмовилася надати приміщення обласному штабу з організації і проведення референдуму для проведення зборів громадян, яке мало відбутися в четвер за підтримки обласного політичного об'єднання "Українська правиця".

У ході зборів, організованих на міській площі, на повну потужність були включені гучномовці, що транслювали розважальну музику, повідомили в штабі. Незважаючи на "звукову диверсію", 234 зареєстрованих учасника зборів одноголосно проголосували за недовіру президенту. Затверджені на зборах громадян документи прийняли у Вінницькому міськвиконкомі.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування