Заяву Смирнова почули в ОБСЄ

Четвер, 17 травня 2001, 20:07
Уповноважений ОБСЄ з питань свободи преси Фраймут Дуве заявив, що заява українського міністра внутрішніх справ його розчарувала.

На думку Фраймута Дуве, інформація міністра внутрішніх справ України носить такий загальний характер, що викликає недовіру в кожного, хто її чує. Не дається жодної інформації про те, як сталося вбивство. Крім того, як зазначив уповноважений ОБСЄ з питань свободи слова, розслідуванням справи Гонгадзе займається Генеральна прокуратура. І можна було б очікувати подібної заяви саме від цієї установи, а не від міністра внутрішніх справ. А коли Генпрокуратура заявляє, що нічого про це не знає, то вся справа також виглядає надзвичайно підозріло.

"Я сподівався, що результатом міжнародного резонансу навколо справи Гонгадзе стануть позитивні зрушення в розслідуванні цього злочину. Такі саморобні заяви тільки викликають ще більше недовіри", - заявив Фраймут Дуве. Німецький політик нагадав, що цьогорічну премію ОБСЄ у галузі журналістики посмертно присуджено Георгію Гонгадзе.

Українська служба радіо "Німецька хвиля"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування