Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США ніяк не вгамуються

П'ятниця, 18 травня 2001, 12:23
Спікер Держдепартаменту США Річард Баучер на щоденному брифінгу для преси 17 травня заявив, що США "висловили тривогу підходом і швидкістю розслідування" справи Гонгадзе.

"Ми повинні повторити наше бачення – справа потребує швидкого, ретельного і прозорого розслідування", - сказав Баучер у відповідь на запитання про реакцію США щодо заяви Смирнова про розкриття справи Гонгадзе.

Як повідомляє офіційний сайт Державного департаменту США,
Баучер також додав, що "ми повинні вивчити отриману інформацію і подробиці останнього розвитку подій до того, як запропонувати будь-який аналіз". "Однак, гадаю, ми і надалі дотримуємося тієї думки, що розслідування має бути відкритим і прозорим", - ще раз підкреслив він.

У останні дні на сенсаційну заяву Смирнова вже прореагували уповноважений ОБСЄ з питань свободи слова Фраймут Дуве, який сказав, що "такі саморобні заяви тільки викликають ще більше недовіри", а також доповідач по Україні моніторингового комітету ПАРЄ Ханне Северинсен, яка вважає, що "справа Гонгадзе залишається відкритою".

Слова Смирнова про розкриття справи Гонгадзе також викликали бурхливу реакцію у міжнародних організацій "Репортери без кордонів", яка назвала заяву міністра "цинічною", і Комітету із захисту журналістів (CPJ), що вважає цю новину "дуже підозрілою".


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...