ДЕПУТАТИ НЕ ЗМОГЛИ ВИЗНАЧИТИСЬ З ЄДИНИМ КАНДИДАТОМ НА ПОСАДУ ПРЕМ'ЄРА

П'ятниця, 18 травня 2001, 13:39

Розширена версія

Ухвалення рішення щодо єдиного кандидата від парламентської більшості на посаду прем'єра відкладено до 16 години понеділка. Про це повідомив журналістів лідер групи "Солідарність" Петро Порошенко по закінченні засідання голів фракцій та груп більшості щодо узгодження єдиного кандидата. За його словами, на понеділок заплановані тільки консультації в парламенті, а не представлення кандидатури президенту.

В свою чергу лідер фракції "Яблуко" Михайло Бродський заявив журналістам, що депутати планують представити кандидатуру президенту. Він не виключив, що подадуть прізвища "кількох кандидатів з рейтингом" з тим, щоб президент сам обрав одного.

Як передає кореспондент УП, за словами Петра Порошенка, актуальними для обговорення залишаються кандидатури Анатолія Кінаха (від фракції НДП), Сергія Тигіпка (від "Трудової України"), Миколи Азарова (від "Регіонів України" та "Солідарності") та Валерія Пустовойтенка (від НДП). Однак, Михайло Бродський зазначив, що реально обговорювались лише три кандидати, хоча не уточнив їх прізвища.

Депутати протягом вихідних вирішили провести консультації всередині фракцій з тим, щоб до понеділка мати більш чітку позицію. За словами Порошенка, лідери фракцій "не взяли на себе відповідальність за одноосібне ухвалення рішення ".

Петро Порошенко дав зрозуміти, що, зокрема, його група готова йти на поступки і відмовитись від свого кандидата на користь іншої прохідної фігури. "Наша фракція готова без альтернативних вимог підтримати кандидатуру, яку запропонує президент", - сказав Порошенко.

В той же час, лідер "Солідарності" зазначив, що "переговорний процес дуже складаний" і не виключив варіант виконувача обов'язків. "Вірогідність призначення виконувача обов'язків, нажаль, достатньо висока", - сказав він.

УП

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування