Правоохоронці розписалися в своєму непрофесіоналізмі – Мирослава Гонгадзе

П'ятниця, 18 травня 2001, 16:30
Мирослава Гонгадзе вважає, що заявою міністра внутрішніх справ України Юрія Смирнова про розкриття вбивства Георгія Гонгадзе (в якому немає політичного мотиву - УП) "правоохоронні органи розписалися в своєму непрофесіоналізмі, і загнали себе в тупик". Про це вона заявила на під час телефонного мосту з Вашингтоном (як відомо дружина загиблого журналіста отримала політичний притулок у США), організованого партією "Реформи і порядок".

Мирослава вважає необхідним проведення нового незалежного розслідування справи із залученням нових слідчих та іноземних фахівців. "Тільки незалежне розслідування може пролити світло на цю справу", - підкреслила вона.

Мирослава Гонгадзе повідомила, що в середу у неї відбулася зустріч з експертами ФБР. Вони, за її словами, стверджують, що "якби експертиза була проведена вчасно, можна було встановити причину і час смерті", передає Інтерфакс-Україна.

Відповідаючи на питання журналістів, Мирослава зазначила, що практично не має сумнівів, що "таращанське тіло" є тілом Георгія. Вона ще раз підтвердила, що рішення про поховання буде приймати мати Георгія і висловила сумнів в тому, що зможе бути присутня на похороні чоловіка. Однак вона повідомила, що вже домовилася з керівництвом українських греко-католицької і православної церков в Америці про проведення панахид по всій країні.

За словами Мирослави Гонгадзе, у США "всі чудово розуміють, і оцінюють ситуацію такою, як вона є". "Заява Юрія Смирнова зіграла на зниження іміджу України", - зазначила вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...