Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До ЦВК надійшли документи тільки від черкаських ініціаторів референдуму

П'ятниця, 18 травня 2001, 18:17
У Центральну виборчу комісію станом на п'ятницю були передані документи тільки одних зборів щодо ініціювання референдуму з відставки президента Кучми – тих, що відбулися 8 травня в Черкасах. Про це повідомляє прес-службі ЦВК.

Ці документи поки що знаходяться на розгляді у членів ЦВК, і жодних рішень щодо них ще не приймалося. Документи зборів, які відбулися 8 травня вранці в Черкасах, в цей же день передав до ЦВК мер Черкас, член ради Форуму нацпорятунку Володимир Олійник. Згідно із законодавством, ЦВК мусить розглянути їх і дати відповідь протягом 15 днів.

Перші збори з ініціювання антикучмістського референдуму було проведено у Києві 3 травня, а 4 травня документи зборів були передані до Київської міської ради. Однак до ЦВК ці документи так і не надійшли, хоч всі відведені для цього законом терміни вже вийшли (згідно із законом, документи подаються в місцеву раду, після чого, не пізніше ніж через 10 днів, вони за підписом голови цієї ради передаються на затвердження до ЦВК).

Збір підписів на підтримку референдуму може початися тільки після реєстрації Центрвиборчкомом ініціативної групи, яка затверджується на зборах громадян.

За даними штабу з організації референдуму, збори щодо створення ініціативних груп по збору підписів в підтримку референдуму пройшли вже більш ніж в 14 містах країни.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Антикучмісти ініціювали референдум у 14 містах

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування