Йому виповнилося б 32 роки

Понеділок, 21 травня 2001, 12:12

Сьогодні Георгію виповнилося б 32. Усього 32 роки. Більшість живе довше, набагато довше, але хіба справа в тому, хто скільки живе? Інші, проживши 62, не залишать про себе нічого, крім гіркоти і жалю з приводу того, що така людина взагалі жила…

Гія залишив після себе багато чого. Не тільки пам'ять про те, який він. Він залишив після себе своє відчуття життя, своє відчуття свободи, своє розуміння світу. Багато хто з українців ніколи вже не зможуть жити по-старому, спокійно дивитися на те, що відбувається, і думати, що так, мабуть, і треба.

Так не повинно бути, щоб країною керували особистості сірі але жорсткі, а розумні, талановиті, але незручні не знаходили собі місця. Не повинно бути так, щоб люди боялися говорити правду. Щоб вивіскою "свобода слова" або "зона правди" прикривалися пропагандистсько-агітаційні машини. Не повинно бути так, щоб особиста відданість цінувалася вище за порядність і професіоналізм.

Не справедливо, коли для відкриття свого власного бізнесу треба витратити всі свої заощадження на хабарі. Негарно, щоб сім'я президента користувалася своїм становищем для процвітання власного бізнесу. Не правильно, коли мер міста мостить всі вулиці міста неякісною плиткою, яку роблять на заводику його родича. Не повинно бути так, щоб, проживши і проробивши все своє життя, людина так і залишалася жебраком. А багатів той, хто краде, або вдало лестить.

Гія завжди був проти всього цього. Але він був вільним в країні рабів. А ми - й досі живемо в країні рабів. З самим головним, але таким же рабом-керівником.

Я - грузин. Але готовий померти за Україну

Статті Гонгадзе і про Гонгадзе

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування