"Антимафія" звинувачує оточення президента

Вівторок, 22 травня 2001, 12:12
Народний депутат Григорій Омельченко, який входить до депутатського об'єднання "Антимафія", має у своєму розпорядженні документи, які підтверджують "відмиття сотень мільйонів американських доларів окремими особами з оточення президента України".

Ці документи, як пояснив депутат, під час виступу з парламентської трибуни, він отримав з-за кордону.

Про нові дані вже поінформовані глава парламенту Іван Плющ. Омельченко попросив Плюща передати президенту Леоніду Кучмі, щоб глава держави не вносив на розгляд парламенту одного з кандидатів на посаду нового прем'єра, оскільки ця людина також "відмивала брудні гроші" за кордоном. Омельченко не назвав прізвище цієї людини, повідомляє Інтерфакс-Україна.

У зв'язку з цим Омельченко запропонував якнайшвидше розглянути ряд законопроектів, направлених на посилення боротьби з відмиттям "брудних грошей", законопроект Віктора Медведчука "Про державний фінансовий контроль за декларуванням доходів осіб, уповноважених виконувати державні функції, і їх витратами", а також подолати вето президента на закон про тимчасові слідчі комісії парламенту, ухвалити загалом закон про спеціальних слідчих і спеціального прокурора.

Тільки після вступу в дію цих законів можна буде дати хід матеріалам, якими він має у своєму розпорядженні, і які стосуються відмиття "брудних грошей" високими посадовими особами України.

Кого саме з претендентів на посаду прем'єра мав на увазі Омельченко не зрозуміло. Як відомо, зараз називаються прізвища двох людей – Кінаха та Тігіпко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування