Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Зоряна година Кінаха

Середа, 23 травня 2001, 20:13
Кандидат на посаду прем'єр-міністра України Анатолій Кінах активно розказує журналістам про свої плани на майбутнє. Природно, у разі затвердження його на посаді.

За словами Кінаха, відносини України з Росією будуть "безумовно, одними з пріоритетних", однак, їх розвиток не буде заважати напрямам інтеграції України у європейську і світову спільноту.

"Я буду прагнути забезпечити спадкоємність розвитку торгово-економічних відносин з Російською Федерацією на довгостроковій основі з урахуванням того факту, що Росія є одним з стратегічних торгових партнерів України", - сказав Кінах в інтерв'ю агентству Інтерфакс-Україна. Однак, у його розумінні, ця співпраця з РФ має "засновуватися на принципах рівності, взаємної вигоди і прозорої ринкової конкуренції".

"При цьому надто важливо, щоб Україна і Росія, як незалежні держави, виконуючи свою важливу функцію - захисту національних інтересів, не створювали штучних перешкод, зокрема, з політичних або кон'юнктурних мотивів, в створенні сприятливих умов співпраці українського і російського бізнесу, промисловців і підприємців", - сказав Кінах.

"В України, як незалежної держави, не повинно бути проросійської або прозахідної політики у всіх відносинах. Це повинна бути проукраїнська політика", - підкреслив він.

"Усвідомлення того факту, що інтеграція України в європейський і світовий економічний простір буде супроводжуватися дуже жорсткою конкуренцією, повинне якраз створювати необхідні умови для задіяння ефективних механізмів, цивілізованих і прозорих, для просування і захисту наших інтересів на зовнішньому економічному і політичному просторі", - заявив він, додавши, що від ефективності цієї роботи багато в чому буде залежати місце України в світовій спільноті.

Анатолій Кінах заявив також, що у разі свого призначення "безумовно" буде використовувати свій досвід роботи на посаді президента УСПП, а також свої напрацювання співробітництва з Російським союзом промисловців і підприємців. Він нагадав, що чотири роки тому була підписана угода між УСПП і РСПП, яка була пролонгована минулого року.

Як зазначив кандидат на прем'єра, ефективна політика співпраці двох країн може бути задіяна тільки за умови "чіткого і зворотного зв'язку між владою в Україні і Росії з українськими і російськими підприємцями, бізнесменами і промисловцями".

"Тільки на такій основі об'єднання зусиль влади, менеджменту і професіоналізму суб'єктів економіки двох країн можна досягати високих економічних результатів та умов співпраці", - впевнений Кінах.

У перерві між надактивними консультаціями з депутатами і численним інтерв'ю Кінах знайшов час відвідати у лікарні "Феофанія" Віктора Ющенка, який вустами свого преса-секретаря висловився за те, що прем'єром краще б став спікер ВР Іван Плющ.

Про результати зустрічі розказав журналістам Кінах. Претендент на ющенківське місце охарактеризував зустріч як "дуже позитивну і конструктивну". "Ми досягли взаєморозуміння з багатьох питань", - сказав він.

За його словами, загалом йшлося про необхідність створення умов безповоротності позитивної динаміки розвитку економіки України.

Нинішній і, можливо, майбутній прем'єри дійшли "до загального висновку про необхідність закріплення і продовження ефективних позитивних результатів, які склалися в попередній період, особливо по макроекономічних показниках, зокрема, по ВВП і промисловому виробництву".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: